Lifestyle

Faktoja musta – oudot tavat, unelmat, luonne…

2020-10-20 02.02.12 1-01-01

Tykkään aina silloin tällöin blogiin kirjoittaa tällaisen postauksen, sillä mukaan on matkan varrella tullut uusia lukijoita ja toisaalta tällaisten faktojen miettiminen on aina hauskaa! Mukaan myös löytyy aina uusia faktoja, joten vanhoillekin lukijoille jotakin uutta samalla.

2020-10-24 07.05.35 1

FAKTOJA MINUSTA…

× Oon 25-vuotta, syntynyt elokuussa.

× Läheisten kuvaillessa mua olen kuulemma huumorintajuinen, hyvä kuuntelija, aidosti läsnä ihmisille, kiinnostunut muiden asioista sekä luova.

× Kuuntelen musiikkia ihan laidasta laitaan, mutta lemppariartisti on norjalainen Aurora, jonka kyky ilmaista itseään on huikea!

× Mun pituus on 159 cm, mutta jostakin syystä ihmiset usein luulee mua kuvien perusteella paljon pidemmäksi. Saankin usein hämmästelyjä siitä, kun tapaan uusia ihmisiä jotka ovat mut vain kuvista nähneet.

tee-hyvänmielen-blogi

× Mun unelma-ammatti on joku psykologiaan liittyvä. Jos saisin päättää niin opiskelisin lääkäriksi, mutta en tiedä pystyisinkö koskaan oikeasti työskentelemään lääkärinä. Toisaalta on vaikea miettiä mikä mua ei kiinnostaisi – pidän valtavasti lasten parissa työskentelystä, arkkitehtuurista, lääketieteestä, kemiasta, kielistä, opettamisesta, luovista jutuista, filosofiasta…Ennen kuin mikään ohjasi päätöksentekoa millään lailla olin ainakin lapsuuden Ystäväkirjaan kirjoittanut haluavani taiteilijaksi. Joten eipä ainakaan taida tulla pulaa siitä että mikään ala ei kiinnostaisi…🙈

× En juo kahvia ja kahvin juomisen lopetin joskus vuosia sitten. Aamu alkaa mulla teellä. En juo myöskään alkoholia, mutta absolutismin takana ei ole mitään erityistä ”syytä”, lähinnä se on vaan oma moraali joka koskee vain mua itseäni.

taide-blogi

× Mulla on yleensä aina auki kännykässä ”tavallinen sanakirja” sekä meänkielen sanakirja, sillä huomasin että ne ilmaisut jotka jätin pois joskus kun kukaan ei niitä ymmärtänyt, löytyy kuitenkin kyseisestä murteesta (joka siis oikeasti on myös olemassa). Lapsuuden kotona oli tapana että monista sanoista käytettiin myös ruotsinkielistä ilmaisua, ja mulle vaikkapa ”sauna” on automaattisesti iskostunut ”bastuksi”.

× Näitä kirjoittaessa tulee pakostikin mieleen että ehkä kuvailisin itseäni myös vähän oudoksi. Toisaalta se on ollut aina asia jota olen halunnut jollakin tasolla olla – vähän erilainen kuin muut.

× Tämän hetken suurin unelma on kirjan kirjoittaminen. Tulevaisuudessa haaveilen omasta kodista ja sen jakamisesta jonkun kanssa, omasta pihasta jossa on omenapuu sekä siitä että pääsisi taas opiskelemaan ja töihin.

2020-10-19 12.07.53 1-01

× Mun toinen nimi on Maria.

× En tällä hetkellä opiskele enkä ole töissä, mutta se on asia jonka tuon ilmi vasta jos on ihan pakko. Sairasloma ei yleensä kuulu vastausvaihtoehtoihin, ja usein sen kerrottua kuulen kommentteja siitä etten näytä siltä – masentuneelta, uupuneelta, milloin miltäkin. Tai ne perus stereotyyppiset ajatukset laiskuudesta ja niin edelleen. Millaiselta sitten kuuluisi näyttää ja mitä jos sairastaminen on tavallaan kokopäivätyö josta ei ole minkäänlaista vapaata aikaa?

× En innostu yleensä mistään kännykkäpeleistä, mutta Primetime on peli johon oon täysin koukuttunut. Joka päivä on tietovisatyyppinen livelähetys, joka on sekä hauskaa ajanvietettä läheisten kanssa sekä jotakin jota odottaa joka ilta. Peli kestää aina niin lyhyen aikaa että siihen jaksaa keskittyä sekä jokaiseen 11 kysymykseen vastatessa oikein voi myös voittaa pieniä rahapalkintoja (jotka voi myös halutessaan lahjoittaa hyväntekeväisyyteen!).

2020-10-24 07.05.34 1

× Mulla on kaksi pikkuveljeä.

× Rakastan eri kieliä ja joskus ylläpidän kielitaitoa käymällä ajatuksissa keskusteluja eri kielillä. Englanniksi tai espanjaksi useimmiten, mutta ainakin ruotsinkieliset kirosanat ovat myös vakiintuneet mun sanavarastoon…Olisi ihana ajatus olla kaksikielinen.

× Pelkään kuollakseni oksentamista, ja mulla on paha emetofobia.

× Keräilen luonnonjalokiviä, ja mulla on ollut tapana ostaa aina merkityksellisissä elämänkäänteissä joku kivi, joka jotenkin kuvaa tilannetta. Täten jokaisella kivellä on joku merkitys mulle, ja jokainen kivi onkin hyvin tärkeä.

2020-10-24 06.58.23 2

× Oon alunperin kotoisin Mikkelistä.

× Mun lempiväreihin kuuluvat sekä kaikki syvät värit, kuten indigo, viinipunainen, burgundin punainen ja oliivinvihreä, mutta toisaalta oon myös ehdottomasti ihminen joka rakastaa kaikkea pastellista ja hempeää.

× En varsinaisesti usko horoskooppeihin, mutta joka aamun rutiineihin kuuluu lukea päivän horoskooppi. Pyhimystä lainaten, ”uskon Iltalehden horoskooppiin jos se kannustaa mua”. Sillä periaatteella siis. 😁

kirjoittaminen-blogi

× En omista tv:tä, eikä näin vuosi siitä luopumisen jälkeen oo sitä ollut ikäväkään. Tietokoneelta löytyy kaikki tarvittava YouTubesta, YleAreenasta ja Netflixistä. Oon myöskin enemmän dokumenttien ystävä kuin aktiivinen sarjojen seuraaja.

× Viherkasvit ovat ihan parhaita, mutta harmi että niille ei enää oikein taida tila riittää. Kaksi muraattia olisi kivat kirjahyllyn päälle, mutta edelliset eivät sietäneet kuivaa huoneilmaa ja kuolivat lopulta. Tällä hetkellä täältä löytyy kuitenkin yksi hopea-aralia, varjoviikuna ja neljä pientä mehikasvia ikkunalaudalta.

viherkasvit-blogi

× Vihaan yli kaiken kuvia, joissa katson kameraan. Siksi useimmat kuvat musta on otettu niin että katson ihan kaikkialle muualle paitsi kameraan. Se on yksi mun epävarmuus, sillä en oo ollenkaan sinut sen kanssa miltä näytän katsoessani suoraan kameraan. Oon myös aina vihannut mun silmien väriä, jotka ovat ei-minkään-väriset, tai toisaalta niissä on niin paljon eri värejä että en edes itsekään tiedä minkä väriset silmät mulla on. Tähän postaukseen pistin ihan itseäni haastaakseni yhden niistä harvoista kuvista jossa satun katsomaan kameraan. 🙈

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.