DIY

DIY: Kukkateline vanhasta koulupöydästä

Vihdoin saatiin muutama päivä sitten parvekkeen itsetehty kukkateline valmiiksi! Onhan sen parissa puuhasteltu jo talvesta asti, joten oli kiva nähdä vihdoin lopputulos kokonaisuudessaan omalla parvekkeella. Koska kaupoista ei löytynyt sopivaa kukkatelinettä, taisi se olla iskä, joka keksi että saataisiko me tuunattua sellainen vanhasta koulupöydästä. Purettiin koulupöytä, sommiteltiin osia yhteen ja päätettiin lähteä kokeilemaan mitä vähän vaativammasta DIY-projektista tulisi. Alkutilanne oli alla näkyvä; puunvärinen koulupöytä vetolaatikkoineen ja kehikkoineen.

diy kalusteet

Lopputulos taas näyttää tuolta. Kukkahyllystä tuli mun mielestä tosi kivannäköinen, ja se kätkee sisäänsä myös vähän historiaa sillä kyseinen koulupöytä on kiertänyt kaikilla perheen lapsilla, aluksi myös minullakin. Sivulaudat on sahattu koulupöydän kannesta, tasot oli mäntylevyä toisesta huonekalusta, koulupöydän tukijaloista tuli kiva perustus myös tälle kukkatelineelle ja vetolaatikoista sai istututuslaatikot kasveille. Iskä ja pikkuveljeni hoiti vaativammat osiot kuten lautojen sahailun, porailun ja yhteenkiinnittämisen ja itse maalasin hyllykön. Maalina käytin Tikkurilan Patio-pihakalustemaalia, joka on väriltään valkoinen (täysin puhtaanvalkoinen) ja lopputuloksesta tulee puolikiiltävä.

diy kukkateline

Kukkahyllyssä on sopivasti tilaa eri kasveille, mutta kaksi isoa kukkaistutusta eivät mahtuneet hyllylle, joten ne jouduin laittamaan muualle.

itsetehty kukkateline 1

Ylin hyllytaso on yhtä levyä, ja sinne laitoin tomaatintaimet, sillä ne kasvavat korkeimmiksi ja tarvitsevat paljon valoa.

itsetehty kukkateline 1

Keskitasolla ovat vetolaatikot ja niihin istutin salaatit, pari tomaattia ja basilikat. Salaattien kohtalo on vielä vähän epävarmaa, sillä ne näyttävät aika kärsineiltä ja voi olla että ne eivät kestäneet enää toista siirtoa. Muut kasvit ovat kuitenkin hyvinvoivia ja basilikaakin tuli kivan paljon.

itsetehty kukkateline

Alahylly on tehty kapeista levyistä, ja siellä on kaksi tomaatintaimea, minttu sekä chili. Ostin mintun ja chilin valmiina, sillä minttu ei kasvanut mulla itselläni ja chilin kasvatuksessa olin aivan liian myöhässä. Chili on näistä kaikista kasveista mun suosikkini, sillä rakastan chiliruokia ja ihana päästä kasvattamaan sitä myös itsekin. En malta odottaa että se kasvattaa ensimmäiset chilit!

DSC05402-01

Löysin Viherlandiasta kasveille myös kivoja yksinkertaisia puunvärisiä nimikylttejä, jotka kestävät myös vettä kunhan tussi on vedenkestävä. Ne tekevät tästä citypuutarhastani ihanan sympaattisen <3

DSC05403-01

Mitä tykkäsitte tästä itsetehdystä kukkatelineestä? Kasvatatteko te jotakin hyötykasveja itse tai haluaisitteko kasvattaa?

2 kommenttia

 • Maria

  Hienon hyllyn olette tehneet 🙂
  Onko sinulla lasitettu parveke vai ihan avoin? Tuo chilin kasvattaminen houkuttelisi, menestyisiköhän se ihan avoimella terassilla..
  Kasvulavoille pihaan istutin jo perunat, porkkanat, kurkun, kesäkurpitsan, herneen , valkosipulin sekä yrttejä. Myös yksi istutusallas on täynnä mansikkaa. Vielä pitäisi rakentaa istutuslaatikko salaateille, ja kirsikkatomaatintaimenkin haluaisin, niin ja nyt vielä tuon chilin, kun sen täällä blogissasi näin 😀

  • Enni

   Kiitos 🙂 Mulla on lasitettu parveke, sellainen jonne paistaa aamusta iltaan aurinko eli siellä on kesäpäivinä tosi lämmin, suorastaan kuuma. Luulen että chili kaipaa aika lämpimän kasvupaikan, mutta voihan sitä ainakin koittaa viileämmällä avoterassillakin kasvattaa 🙂 Kuulostaa ihanalle nuo sun istutukset!

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.