Tee

Clipper tea haul

clipper-tee

Olen odottanut kovasti tämän postauksen tekemistä. Siirryin kesän lopussa vähitellen pussiteehen takaisin, koska ne ovat kiireisten aamujen pelastaja (ja teesihdin pesu kiireisinä aamuina on rasittavaa). Edelleen olen sitä mieltä, että irtotee on usemmiten laadukkaampaa, mutta joskus kohdalle sattuu kivoja pussiteeyllätyksiä, jotka osoittautuvat laadukkaiksi. Ostin testiin pari pakettia Clipperin teetä alkuun, ja koska aina edellisen loputtua päädyin taas uudelleen Clipperiin, heräsi siitä idea Clipper tea haulista. Clipper on luomuviljeltyä teetä ja reilun kaupan tuote, joka tekee myös teestä omalaatuisen laadukkaan.

Suurimman osan teepaketeista olen juonut jo loppuun ja osaa on täytynyt ehdottomasti ostaa lisääkin luottoteeksi, kun taas osa paketeista on viimeisiä vaille tyhjiä. Joka tapauksessa, kaikkia teitä on nyt maisteltu ja ajattelin tulla arvostelemaan nämä kaikki juodut 12 teetä. Iso suositus menee muuten täällä Jyväskylässä Citymarkettien teehyllyille (lue: teetaivaalle), aivan käsittämättömän laaja valikoima erilaisia teetä ainakin Seppälän ja Keljon Citymarketissa ja sieltä tuleekin aina ostettua uudet teet ja nämäkin kaikki ovat sieltä. Nyt kuitenkin itse arvosteluun, jippii!

clipper-tee-detox

1Earl Grey tea

Tilatessani viimeksi Young Liviniltä bergamotin tuoksuista eteeristä öljyä (koska kuvauksessa luki että se tuoksuu Earl Grey-teelle ja totta kai haluan kotini tuoksuvan turvallisen kotoisalle teelle!) tajusin samalla että bergamottihan oikeastaan on Earl Grey teen perusainesosa. Kaikki varmaan tietävät Earl Grey teen, sillä se on yksi maailman suosituimmista teesekoituksista. Yleensä se mielletäänkin siksi liian tylsäksi tai tavalliseksi, mutta tätä kyseistä Clipperin Earl Grey teetä voisi kuvailla luksusversioksi perinteisestä Earl Greystä! Niin hyvän makuista, tavallista, mutta raikasta ja lempeää mustaa teetä. Tämä on yksi mun vakioteestä jota on aina löydyttävä kotoa, sillä tätä juodessa olon valtaa kotoisa tunne. Tämä on hyvä ”perustee” joka maistuu varmasti jokaiselle!

2♥ Green tea & strawberry 

Tämä vihreä tee sisältää mansikka-aromeja ja mansikan paloja. Maku oli raikas ja tästä tuli mieleen ihan metsämansikka. Mansikan maku ei ollut liian keinotekoinen, vaan ihanan luonnollinen. Tykkäsin kovasti tästä teestä.

3♥ White tea with raspberry

Tämä oli perinteisen valkoisen teen makuinen, eli maultaan lempeä. Tee sisältää luontaista vadelma-aromia ja vadelman paloja. Maultaan tämä oli lempeän kevyt, mutta ehkä omaan makuun vähän liian laimeahko.

4♥ Green tea & Echinacea & Citrus

Echinacea ei sanonut mulle aluksi mitään, mutta myöhemmin paljastui että se on suomenkieliseltä nimeltään punahattu. Sen lisäksi teessä on luontaisia appelsiini-aromeja, luontaista lime-aromia, sitruunankuorta ja appelsiinin kuorta. Punahattu kiinnosti enemmän, joten pikaisella googlettelulla selvisi että punahattu on rohdosvalmiste, jota käytetään mm. hillitsemään tulehdusreaktioita kuten influenssaviruksia. Se toimii myös flunssan hoidossa ja ehkäisyssä. Sellaisenaan sitä myydään esimerkiksi apteekeissa uutteena. Maultaan tee maistui Strepsils-pastilleille ja oli todellakin hyvä ehkäisemään juuri alkavaa flunssaa, joka ehtikin sitten väistyä, liekö syynä sitten osittain tämä tee 😉

5♥ Detox infusion

Tämä tee oli ehkä ainoa pettymys, ja oikeastaan vähän vahinko-ostos. Olin kaupassa vähän kiireisellä aikataululla ja uutta teetä piti saada. Nopealla vilkaisulla tämä detox-tee vaikutti hyvältä, sillä siinä oli mielenkiintoisia ainesosia (hibiskus, nokkonen, luontainen sitruuna-aromi, kuivattu aloe vera-tiivistejauhe, lakritsijuuri*). Kyseessä on yrttihauduke, joka ei ilmeisesti sisällä edes kofeiinia, vaikka sitä teeltä hain, joten tämä on jäänyt kaapin pohjalle vähän satunnaiseen käyttöön. Lakritsijuuren kerrotaan olevan hyvä etenkin painonhallinnassa, aineenvaihdunnassa ja tukemaan vastustuskykyä. Ajattelin sen olevan kiva tee puhdistamaan kehoa erilaisista kuona-aineista, mutta lakritsijuuren pistävän voimakkaan maun vuoksi tämä on jäänyt lähinnä kaapin pohjalle satunnaiseen käyttöön. Tässä maistuu tosi voimakkaasti lakritsa, joka on muiden kepeämpien ja kirpsakoiden ainesosien kanssa yhdistettynä aika erikoinen kombo.

* Huom! Lakritsijuurta sisältävää teetä ei suositella suurina määrinä kohonneesta verenpaineesta kärsivälle!

clipper-tee-kokemuksia

6 Chai green tea

Tämä tee on vihreää teetä, joka sisältää kanelia, appelsiininkuorta, kardemumma ja neilikkaa. Maultaan tämä oli ihanan lämmittävä appelsiininen ja hieman mausteinen. Oikein ihana tee siis viileille syksysäille!

♥ Indian chai black tea

Tämän teen kanssa ensin epäröin kaupassa, sillä tuote vaikutti niin eksoottiselle. Tee on mustaa teetä, joka sisältää kanelia, appelsiininkuorta, neilkkaa ja fenkolinsiementä. Tee on maultaan lämmittävän mausteinen, ja juuri sopivan eksoottinen. Tykkäsin kovasti tästä teestä ja voi olla että tästä tulee mun vakio-aamutee Earl Greyn rinnalle! Tämä sopii hyvin viileneviin syksypäiviin, mutta luulen että toimii myös loistavana, mausteisena jouluteenä joulunodotuksessa.

♥ Snore & peace just the things before lights out

Iltateeksi pääsi myös testiin muutamia Clipperin teitä joista yksi oli tämä kamomillaa, sitruunamelissaa, laventelia, sitruunaruohoa, fenkolinsiementä, ruusunmarjaa ja viherminttua sisältävä yrttihauduke. Itse asiassa juuri tälläkin hetkellä on vieressä täysi kupillinen kyseistä teetä. Tiedän mille laventeli tuoksuu, ja luulen että se maistuu myös samalle. Tässä maistuukin oletetusti se laventeli aika voimakkaasti, mutta juoma on kiva yöunille valmistava rauhoittava hauduke. Laventelilla ja kamomillalla on rauhoittava vaikutus, joten tämä on oikein oiva iltatee. Jos pidät laventelin tuoksusta, luulen että pidät myös tästä. Maku oli aika kukkainen, muttei kuitenkaan mikään paha.

♥ Green tea & lime & ginger

Tämä tee jakoi mielipiteitä etenkin perheen kesken ja pikkuveljestä tämä oli niin pahaa että kupillinen lensi viemäriin. Minustakaan tee ei ollut mitenkään erityisen hyvää, mutta join paketin kuitenkin loppuun. Tee on vihreää teetä, joka sisältää inkiväärinjuurta*, limenkuorta, luontaista lime-aromia ja luontaista inkivääriaromia. Luulen että juurikin limen ja inkiväärin yhdistelmä teki tästä teestä niin puistattavan makuisen. Inkivääri voi olla teessä joko tosi hyvää, tai tosi pahaa, mutta tämä yhdistelmä ei mennyt jatkoon ainakaan meillä päin.

* Huom! Teetä ei suositella raskaana oleville inkiväärin takia!

clipper-musta-tee

10 ♥ Peppermint infusion

Tämä piparminttuinen tee on kofeiiniton teevalmiste. Maultaan tee oli piparminttusta, joten jos siitä tykkää, niin tämä on varmaan myös sun makuun. Tee oli hieman laimean makuista, ja jotenkin ”viileää”. Kofeiinitonta teetä tulee lähinnä juotua ainoastaan illalla, joten iltaan soveltuvat mielestäni paremmin lämpimämmän ja lempeämmän makuiset teet. Tämä ei ole sellainen oikein iltaan soveltuva tee sillä se energisoi ainakin minua piristävän minttuisen makunsa takia.

11 ♥ Happy Mondays a little weekday whoosh

En yleensä osta kaupasta kofeiinittomia teejuomia päivälle, mutta tämä pirteän näköinen paketti pääsi testiin ja on mielestäni piristävän makuinen vaikkei sinänsä kofeiinia sisälläkään. Teessä on sitruunaruohoa, inkiväärinjuurta*, appelsiininlehtiä, lakritsijuurta*, sitruunaverbenaa, luontaista sitruuna-aromia, appelsiininkuorta, mustapippuria, sitruunankuorta, neilikkaa sekä luontaista inkivääriaromia. Tämä oli myös maultaan tosi pirteä, ja vaikka vihaan pippurin makua, ei se tullut tässä teessä juurikaan esille muuta kuin hieman polttavana sivumakuna, joka sopi mielestäni enimmäkseen appelsiinin makuisen teen rinnalle. Nimensäkin mukaan tämä sopii arkipäivien ja etenkin maanantain kivaksi piristäjäksi.

* Huom! Teetä ei suositella raskaana oleville (inkiväärin takia) eikä suuria määriä kohonneesta verenpaineesta kärsiville (lakritsin takia)!

12 ♥ Green tea citrus & aloe vera

Olen aina vihannut teetä jossa on sitruunaa. Ehkä koska jäi kerran traumat aivan kamalan makuisesta halppis sitruunateestä ja siitä lähtien olen karttanut sitruunateetä aina uutta teetä ostaessani. Tällä kertaa päätin uhmata tätä kamalaa makukokemusta ostamalla testiin sitruunan makuista vihreää teetä. Sitruuna-aromin lisäksi teessä on kuivattua aloe vera-tiivistejauhetta. Tämä tee muutti käsitykseni sitruunateestä, sillä sekin voi siis näköjään olla hyvää. Tee oli ihanan lempeän makuista, pirteän sitruksista mutta aloe vera toi lempeää tasapainoa makuun. Tykkäsin!

Onko nää teet sulle tuttuja? Tykkäätkö sä Clipperin teestä?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.