Terveys & Hyvinvointi

Blogtiimi | 3x vinkkiä unelmien toteuttamiseen

Tämän kuun blogitiimipostauksen aiheena on unelmat, ja jokainen sai päättää oman postauksen aiheen littyen unelmiin. Itse ajattelin jakaa kolme vinkkiä unelmien toteuttamiseen. Alun perin ajattelin listata omat tämän hetken unelmani, mutten malttanutkaan odottaa tänne asti sen postauksen julkaisemista. Halutessasi pääset tuon postauksen lukemaan täältä. Tässäpä siis omat kolme vinkkiäni unelmien toteuttamiseen:

PicsArt_01-29-11.10.10

Haaveiluvaihe:

Unelmat lähtee siitä, että sulla herää mieleen joku unelma. Se voi olla pienikin, mutta ehkä vähitellen alat vahvistua ajatuksesta että haluat pyrkiä kohti tätä unelmaa. Alkutilanteessa kannattaa antaa aikaa unelmasta haaveilemiseen, sytyttää sisäinen kipinä tämän unelman toteuttamiseen. Kirjoita unelmasta, tee dream boardeja Pinterestiin, mieti rohkeasti mitä tapahtuisi jos todella saavuttaisit unelmasi. Nostata rohkeasti fiilistä, unelmoi rajoitta. Tässä vaiheessa riittää että annat hyvän olon viedä mukanasi ja keräät positiivista energiaa.

Konkreettiset suunnitelmat:

Kun olet haaveillut tarpeeksi, on ehkä aika ryhtyä toimeen. Joskus täytyy hyväksyä se, että välttämättä aika ei ole oikea unelman toteuttamiseen, mutta sydämen palosta kyllä tunnistat milloin on sen aika. Itse esimerkiksi haaveilen opiskelemisesta, mutta tiedän että se ei ole realistinen tavoite tällä hetkellä. Se ei kuitenkaan tarkoita että unelma täytyisi haudata kokonaan. Kun sydän sanoo että nyt on aika unelmalle, tee konkreettisia suunnitelmia ja lähde toimeen heti. Unelmien toteuttamista ei kannata jäädä odottamaan, sillä koskaan ei tiedä mitä elämässä tulee eteen. Ehkä joku päivä onkin jo liian myöhäistä? Listaa paperille ylös kaikki ne välivaiheet, jotka joudut kohtamaan ennen unelman toteutumista, niin konkreettisesti kun vain pystyt. Mitä tarvitsee tapahtua jotta unelma toteutuu? Joutuisitko kenties luopumaan jostakin? Pohdi, kirjoita, haaveile.

unelmien toteuttaminen

Toteuttaminen:

Kun lähdet toteuttamaan unelmiasi, on tärkeää että teet tarpeeksi pieniä välitavoitteita, jotta unelmia kohti pyrkiminen pysyy mielekkäänä. Liian isot haasteet saavat aikaiseksi liian ison kuilun sinun ja unelmiesi välille, joka taas lannistaa motivaatiota. Muista kuitenkin että vastoinkäymisetkin kuuluvat välttämättä prosessiin, älä anna niiden lannistaa. Älä vertaile itseäsi myöskään liialti muihin, kuljet omaa matkaasi kohti unelmia ja menet sitä sen kokoisin askelin kun itselle on sopivaa. Ympäröi itsesi ihmisillä jotka kannustavat sinua unelmissasi, unohda ne jotka lyttäävät sinut maahan.

Motivaation ylläpitäminen on myös tärkeää koko prosessissa. Liimaa asuntosi/huoneesi seinille tsemppikuvia, kirjoita unelmista, huomioi ne asiat jossa matkasti varrella onnistut. Toteuta unelmakarttoja, sekä mahdollisimman tarkkoja mielikuvaharjoitteita, miltä tuntuu kun olet saavuttanut unelmasi. Nauti koko matkasta, sillä tärkeintä ei ole vain päämäärä!

Tsemppiä jokaiselle unelmien tavoitteluun, ja toivottavasti näistä vinkeistä oli teille hyötyä! 🙂

 

Tällä kertaa tiimipostaukseen eivät päässeet kaikki blogitiimiläiset osallistumaan, mutta voitte käydä lukemassa ainakin Kristan postauksen täältä sekä Anniinan postauksen täältä.

🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.