Lifestyle

Blogitiimi | Näistä pihistän ja näihin panostan

Taas on tämän kuun blogitiimipostauksen vuoro! Tällä kertaa otettiin aiheeksi näistä pihistän ja näihin panostan-postaus.

DSC03807-01

Näistä pihistän:

– Shampoo ja hoitoaine. Ostan yleensä markettishampoota sekä hiustenhoitoainetta, jotka olen todennut hyväksi. Ostin joskus testiin kampaamoshampoon ja -hoitoaineen, mutta totesin että pärjään hyvin myös kaupan shampoolla ja hoitoaineella.

– Meikit. Mulla ei ole tapana ostaa kalliimpia meikkejä, vaan esimerkiksi Lumenen, IsaDoran yms. meikit on käytössä aivan riittävän hyviä. Ei tulisi koskaan mieleenkään pistää vaikkapa luomiväriin montaa kymmentä euroa.

– Vaatteet. Haluaisin kuitenkin tämän asian muuttuvan. Yleensä ostan halvemmista kaupoista tai kirpputoreilta vaatteita, jotka menevät helposti rikki ja säilyvät käytössä vain vähän aikaa. Olisi kuitenkin kiva panostaa vaatteisiin jotka ovat ajattomia ja säilyvät käytössä pitkään.

– Ulkona syöminen. Syön todella harvoin ulkona ja siihen saa kyllä helposti uppoamaan paljon rahaa, joten mielummin karsin tämän menoerän pois.

– Lakanat ja pyyhkeet. Muutama Lexingtonin pyyhe löytyy mun liinavaatekaapista, mutta muuten kaikki pyyhkeet ja lakanat ovat Prismasta, Citymarketista tai Ikeasta ostettuja halvempia versioita. Niillä pärjää ihan tarpeeksi hyvin!

– Alkoholi. En juo ollenkaan, joten alkoholiin ei myöskään kulu turhaa rahaa.

DSC03808-01

Näihin panostan:

– Korut. Panostan ehdottomasti kalliimpiin ja laadukkaampiin koruihin, sillä olen huomannut että lähes poikkeuksetta halvat kauppojen korut eivät säily käytössä kovin kauaa ja ne jättävät värjäymiä tai aiheuttavat allergiaa.

– Ruoka. Ruuasta en tingi. Ruualla on niin iso osa hyvinvoinnissa että panostan laadukkaaseen ruokaan. Vertailen kyllä kilohintoja ja joskus mukaan saattaa lähteä vaikkapa halvempi maitopurkki, mutta yritän ostaa laadukasta ruokaa (joka yleensä on sitten myös kalliimpaa).

– Koriste-esineet ja huonekalut. Ostan mielummin laadukkaita, ajattomia ja hieman kalliimpia huonekaluja ja koriste-esineitä, jotka säilyvät käytössä lähes ikuisuuden.

– Muut hiustenhoitotuotteet kuin shampoo ja hoitoaine. Hiusten lämpösuojan, hiusnaamiot sekä muut hiustenhoitotuotteet ostan yleensä kampaamoista hieman kalliimmalla, sillä näistä en ole löytänyt hyviä halvempia versioita. Tykkään myös panostaa hiustenhoitotuotteisiin edes jonkin verran, jotta hiukset pysyisivät hyväkuntoisina.

– Astiat. Tykkään keräillä Iittalaa ja Muumimukeja, joten niihin pistän mielelläni enemmän rahaa. Tykkään että astiat ovat samaa sarjaa ja laadukkaita.

– Kirjat. Kirjastosta lainaamisen sijaan tykkään ostaa kirjoja, sillä niihin on kiva palata myöhemminkin, jos kirjasta löytyy jotakin viisaita lausahduksia tms.

-Elektroniikka. Ostan yleensä kalliimpia elektroniikkatuotteita, sillä olen huomannut että ne säilyvät käytössä pidempään. Alle kympin kuulokkeet menevät vuoden sisällä rikki kun taas kalliimmat kuulokkeet säilyvät piempään käytössä. Yhdeksän vuotta palvellut MacBook pro on myös säilynyt käytössä jo todella pitkään.

DSC03810-01

Käy lukemassa Jennyn ja Helinkipostaukset aiheesta!

Mistä te pihistätte ja mihin panostatte?

2 kommenttia

  • Sini

    Mäki panostan mielelläni ruokaan! Se on kuitenkin niin tärkeää hyvinvoinnille, että mieluummin ostaa hyvää ja laadukasta ruokaa kuin sellaista, josta ei saa hyvää oloa. Astioihin panostaminen on myös kivaa, sillä astioitahan tulee käytettyä joka päivä. On mukavempi käyttää nättejä ja hyviä astioita kuin sellaisia, mistä ei edes pidä!

    • Enni

      Joo se on ihan totta, laadukas ruoka on niin iso osa hyvinvointia. Ja se on totta myös että kun astiat on jokapäiväisessä käytössä niin kiva että ne on sitten myös kivannäköisiä ja itseä miellyttäviä 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.