Lifestyle

Blogitiimi | Miksi bloggaan?

En olekaan täällä blogissa vielä maininnut, että pääsin tässä kesällä mukaan blogitiimiin! Oon siitä aivan superinnoissani ja tänään pääsenkin päivittämään ensimmäisen blogitiimipostauksen. Me sovitaan siis blogitiimin kanssa aina kuukausittain joku aihe, josta jokainen pääsee sitten tekemään oman postauksensa. Tämän kuun aiheeksi päätyi ”miksi bloggaan?”.

Mä aloitin tämän blogin pitämisen vuonna 2015, eli olen pitänyt blogia jo hieman yli kolme vuotta, (kylläpäs aika kuluu nopeaa!). Kun olin yläasteella, blogien pitäminen oli aika pinnalla, ja monella mun tutulla oli blogi. Katselin jo silloin ihaillen muiden ottamia kuvia ja haaveilin itsekin blogin pitämisestä, mutten uskaltanut silloin aloittaa oman blogin kirjoittamista. Valokuvasin kuitenkin paljon ja toivoin että mullakin olisi paikka, jonne jakaa itseottamia kuvia. Mun kameralla ei kuitenkaan saanut kovin tarkkoja kuvia, joten ajattelin että sitten jos joskus hankin järkkärin niin mä perustan sen blogin. Monta vuotta myöhemmin, vuonna 2015 sitten vihdoin hankin järkkärin ja sen innoittamana perustin tämänkin blogin.

2018-07-17 10.36.52 1

Musta on ihana että on paikka, jonne kirjoittaa ikään kuin julkista päiväkirjaa. Omasta blogista voi luoda juuri sellaisen kuin itse haluaa, sekä ulkonäöllisesti että sisällön puolesta. On ihana miettiä blogin ulkoasua, luoda siitä kivannäköinen ja visuaalisesti kaunis sekä ajoittain päivitellä esimerkiksi banneria. Bannereiden suunnittelu on musta aivan ihanaa, vaikka yleensä päädynkin aika yksinkertaisiin ja helposti toteutettaviin bannereihin. Lisäksi tänne saan jakaa itseottamia kuvia ja harjoituttaa kirjoittamisen taitoa. Olen aina tykännyt valokuvata ja kirjoittaa, ja tämä toimii sellaisena paikkana jonne voin jakaa sellaisia kuvia ja sellaista tekstiä jonka haluan muille jakaa ja josta myös muutkin voisivat jotenkin hyötyä. Kaikki luovat jutut on itselle tosi tärkeitä, joten tässä blogissa sitä luovuutta saa hyvin toteutettua.

Isossa osassa on myös inspiraation jakaminen muille ja etenkin sellaiset kommentit joissa mun blogia kommentoidaan todella inspiroivaksi, ovat saaneet mut erityisen hyvälle mielelle. Tykkään jakaa erilaisia vinkkejä, haaveita, sisustusideoita, kollaaseja, DIY-juttuja yms., jotka ainakin itseä inspiroivat tosi paljon. Tykkään jakaa ajoittain myös vertaistukea ja yhdeksi blogin suosituimmaksi postaukseksi nousikin postaus jossa avauduin mun ahdistuneisuushäiriöstä. On kiva, jos pystyisin auttamaan edes yhtä ihmistä avautumalla hieman henkilökohtaisemmastakin asiasta.

2018-07-17 10.36.52 2

Vaikka tämä blogin pitäminen onkin vain harrastus, niin koen että se on silti erittäin isossa roolissa mun elämässä ja melkeinpä jopa eräänlainen elämäntapa. Mun ajatukset pyörii usein blogissa ja tämä bloggaaminen vaatii tosi paljon työtä ja tekemistä. Se on kuitenkin suurimmaksi osaksi kivaa, vaikka välillä tämä luokin jonkin verran paineita. On ihana suunnitella postauksia, valokuvata, muokkailla kuvia, lähteä kirjoittamaan postauksia ja sitten lopulta päästä jakamaan se kaikki niiden postauksen eteen tehty työ teidänkin kanssa.

Bloggaus on myös tapa päästä kokemaan erilaisia asioita. Tämän blogin kautta olen päässyt tarttumaan mahdollisuuksiin joita en ehkä ilman tätä olisi koskaan päässytkään toteuttamaan. Olen tutustunut kivoihin ihmisiin, päässyt toteuttamaan ainakin yhden mielenkiintoisen yhteistyön, sekä tietenkin nyt päässyt tähän blogitiimiinkin. Mulle kaikenlaiset kokemukset on tärkeitä, ja haluankin tarttua erilaisiin uusiin mahdollisuuksiin elämässä niin paljon kuin vain mahdollista.

2018-07-17 10.36.53 1

Iso kiitos kuuluu myös blogin lukijolle, jotka myös tekevät tästä harrastuksesta mielekkään! <3 Kaikki kommentit piristävät aina mieltä ja on ihana olla vuorovaikutuksessa myös teidän kanssa! Tämä blogimaailma on myös aivan omanlaisensa yhteisö, josta tykkään.

Toivottavasti tykkäsitte tästä mun ekasta tiimipostauksesta! Entä mikä syy saa teidät pitämään blogia?

× Tästä pääsette myös lukemaan muiden blogitiimiläisten postaukset aiheesta: Jenny Elli Sini | Anniina | Krista | Ilona | Heli ×

4 kommenttia

  • Jenny

    Bloggaaminen (ainakin aktiivinen sellainen) on kyllä munkin mielestä elämäntapa: sitä on tottunut aikatauluttamaan asiat niin, että blogille jää aikaa. Itse teen monia juttuja alitajuntaisestikin ajatellen blogia, yksi tälläinen on esimerkiks et otan melkein kaikki kuvat vaakatasossa, milloin ne on helpompi lisätä blogiin.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.