Lifestyle

Blogitiimi | DIY-joululahjaehdotuksia

Joulukuun blogitiimipostauksen aiheena on joululahjat, ja mä päädyin tekemään kollaasin erilaisista DIY-joululahjaideoista. Itsetehdyt lahjat on aina kivoja yllätyksiä, sillä silloin lahjan antaja on nähnyt niihin oikeasti vaivaa ja niissä on tällöin myös tunnearvoa. Keräsinkin nyt kollaasiin yhdeksän erilaista DIY-joululahjaideaa:

PicsArt_12-01-03.23.49
Kuvat: Pinterest

1. Lasipurkki, jonka voi koristella, ja täyttää sitten täyttää haluamillaan asioilla. Esimerkiksi kosmetiikalla (käsirasva, kynsilakka, söpöt kynsiviilat yms.) täytetty lasipurkki voisi olla kiva idea kosmetiikasta tykkäävälle. Tai sitten voi vaikka tehdä sata pientä lappua, joihin kirjoittaa positiivisia asioita lahjan saajasta, ja käärii laput sitten rullalle ja pistää purkkiin.

2. Tuunatut kehykset, joihin voi myös pistää jonkun kivan kuvan. Jos tietää yhtään lahjan saajan sisustusmakua, niin voisi itse tuunata sisustukseen sopivat kehykset, ja lisätä sitten jonkun kivan kuvan keskelle. Antiikkisista kehyksistä saa kivannäköisiä esimerkiksi kalkkimaalilla maalaamalla tai sitten reunoille voi kiinnittää vaikkapa kukkia.

3. Itsetehty kynttilä, joka on valettu esimerkiksi kauniiseen kahvikuppiin. Kahvikuppeja löytää varmasti kirpputorilta halvalla ja mikäli taitaa kynttilöiden valmistuksen niin voi valaa kuppiin joko tuoksuttoman tai tuoksullisen kynttilän. 

4. Itsetehty saippua. Tämä olisi musta aivan ihana lahja! Etenkin nyt joulun aikaan saippuaan keksisi kaikenlaisia jouluisia ainesosia / tuoksuja, kuten piparminttua, appelsiniinia tai kanelia.

5. Koristeltu kangaskassi voisi olla myös kiva lahjaidea. Kangaskassissa voi olla vaikkapa pelkkä teksti tai sitten joku kuva, tai vaikkapa molemmat.

6. Jos osaa kutoa, niin itsetehdyt villasukat tai lapaset ilahduttavat varmasti aina.

7. Koristeltu muki on myös hauska lahjaidea, ja mukista voi koristella lahjan saajan mukaan joko hempeän tai vaikkapa humoristisen.

8. Itsetehty kuorinta on helppo valmistaa ja tähän voi saippuan tavoin lisätä erilaisia jouluisia ainesosia kuten piparminttua. Kuorinta voi olla joko koko vartalon kuorinta tai sitten vaikkapa huulikuorinta.

9. Valokuvakirja scrapbook-meiningillä. Jos sinusta ja lahjan saajasta on paljon kuvia, voit koota kuvista valokuvakirjan ja liimailla sivuille erilaisia muita muistoja, kuten vaikkapa leffalippuja yms. Tai sitten voit koristella sivut vaikkapa kauniiden tarrojen avulla.

Muut blogitiimiläiset:

Elli | Krista Heli | Anniina | Jenny | Sini | Ilona


Tykkäättekö te tehdä lahjat itse vai ostatteko aina lahjat kaupasta?


2 kommenttia

  • Enni

    Kiva jos löytyi ideoita 🙂 Mullakin vähän sama juttu, ja toki kaikki lahjat on varmasti mieluisia olipa ne sitten ostettuja tai itse tehtyjä 🙂

  • Jenny

    Tästä löytyi kyllä monta kivaa ideaa! Itse sekä ostan että teen lahjoja itse, vähän käytettävissä olevan ajan ja inspiraation mukaan 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.