Lifestyle

Blogitiimi | 16 kysymystä ja vastausta kuluneesta vuodesta

Tämän kuun blogitiimipostaukseksi valikoitui 16 kysymystä ja vastausta kuluneesta vuodesta. Kysymykset löytyvät alun perin Suvin blogista, ja päätettiin että vastataan me blogitiimiläisetkin jokainen noihin kysymyksiin. Kuvina toimivat vanhat viime kesältä julkaisematta jääneet kuvat, jotka kuitenkin halusin vielä johonkin postaukseen saada liitettyä mukaan. Kysymyksiä on sen verran paljon, joten pidemmittä puheitta niihin!

1.Mistä vuonna 2018 tekemästäsi asiasta olet ylpeä?

Se ei ole mikään konkreettinen asia, jonka tein, mutta kasvoin ihmisenä tosi paljon ja siitä olin ylpeä. Sekä myös siitä että uskalsin aloittaa baletin vaikka jouduinkin sen lopettamaan, ja että uskalsin matkustaa yksin Espanjaan ja esiintyä ison yleisön edessä joukkuevoimisteluesityksessä eturivissä.

2.Mikä inspiroi sinua vuoden aikana eniten?

Tähän vastaisin varmaan että Hidasta elämää-sivusto. Sivuston tekstejä ja kirjoja tuli luettua ahkerasti sekä seurattua heidän Instagramtiliä, ja tämä sivusto inspiroi minua aivan valtavasti koko vuoden aikana.

3.Millaisissa hetkissä koit suurinta elämäniloa?

Pienissä, arkisissa hetkissä. Kun syksyllä nautin kaikessa rauhassa aamukahviani villasukissa ilman kiirettä mihinkään katsellen parvekkeen ikkunoista näkyvää oranssin väriloiston peittämää maisemaa, kun ajeltiin kotiin Tampereelta iltamyöhään ja katuvalot vilkkuivat ohitse tähtitaivaan kimmeltäessä yläpuolella, läheisten kanssa nauraessani niin että vatsaan sattui, saunassa nauttiessani tulen äänestä ja lämmöstä sekä kun oltiin kesällä kaverin kanssa kesäillassa kuuntelemassa Suomipop-festareita satamassa ja fiilis oli vaan jotenkin niin ihana ja vapautunut. Nuo hetket tulivat ensimmäisenä mieleeni.

4.Mikä kappale oli sinulle erityisen merkityksellinen kuluneen vuoden aikana?

Vastaisin tähän ehkä että Ludovico Einaudin Life, joka kosketti jostakin syvältä sisimmästä. Myös Samuli Putron Mitäpä jos toimi isona tsemppibiisinä vuoden vaikeimpina aikoina. Lana Del Reyn Young and beautiful-biisiä tuli myös kuunneltua paljon, joten vastaan tähän myös sen.

 

5.Miten pidit itsestäsi huolta vuonna 2018?

En pitänyt itsestäni hirveän hyvää huolta vuonna 2018, joten seuraava vuosi olkoon parempi sen suhteen. 😀 Pidin itseni liian kiireisenä, stressaantuneena ja en antanut itselleni oikein aikaa rentoutua. Ja kuten sanoinkin jo vuosikatsaus-postauksessa, niin vuoteni oli oikein erityisen rankka. Mutta vuoden aikana tuli lenkkeiltyä aika paljon sekä porukoiden kanssa että yksin, joten ne hetket oli ainakin sellaisia itsensä huoltamisaikaa. Kirjoitin myös paljon päiväkirjaa, joka selvensi omia ajatuksia.

6.Mikä oli haastavinta vuoden aikana?

Ensimmäinen ajatus oli tähän että kaikki!! Noh, ei nyt sentään 😀 Varmaan se kun jouduin tottumaan uuteen yksinäisempään elämänvaiheeseen, omaan asuntoon muuttaminen, erilaiset ihmissuhde-menetykset ja ajoittain oman mielensä kanssa kamppailu. Jouduin myös vuoden aikana kaksi kertaa sairaalaan, joten sairaalajaksot oli erityisen rankkoja henkisesti.

7.Mihin lainaukseen ihastuit?

”Mitäpä jos sä pelkäät turhaan, ja elämä tapahtuu sinä aikana?” Samuli Putron laulusta Mitäpä jos sekä Hidasta elämää sivuston lainaus ”Tänään valitsen olla: kiitollinen kaikesta, mitä minulla on, lempeä itselleni ja muille, onnellinen ollessani elossa; läsnä, tässä ja nyt.”. Noilla lainauksilla oli henkilökohtaisesti iso merkitys vuoden aikana.

8.Ketä haluaisit kiittää kuluneesta vuodesta?

Vanhempiani, sillä he jaksoivat olla tukenani vaikempinakin hetkinä katoamatta yhtään mihinkään.

 

9.Mitkä olivat tärkeimmät vuoden aikana oppimasi asiat?

Että vaikeimpina hetkinä huomaa ketkä oikeasti ovat tosiystäviä.

10.Mikä kirja teki sinuun suurimman vaikutuksen?

Hidasta elämää kirjasarjaan kuuluva Susanna Erätulen kirjoittama Etsijän kirja iski muhun syvällisellä pohdinnallaan. En tiennyt että yhden kirjan aikana voi tuntea niin montaa tunnetta että välillä ihan itketti, joten ehdottomasti se oli vaikuttavin vuoden aikana lukemani kirja.

11.Mitkä piirteesi pääsivät vuonna 2018 eniten esiin?

Varmaan sinnikkyys.

12.Mitä toivot vieväsi mukanasi myös vuoteen 2019?

Kiinnostuksen hyvinvointia kohtaan, loppuvuodesta saamani innostuksen kirjojen lukemista kohtaan, sekä tuon aiemmin mainitun sinnikkyyden.

13.Mistä asioista olit erityisen kiitollinen?

Vanhemmista, jotka jaksoivat olla tukena koko vuoden ajan.

14.Mitä asioita teit ensimmäistä kertaa ikinä?

Aloitin baletin, treenasin joukkuevoimistelussa keiloilla, kävin Puerto Banuksella sekä lensin ensimmäistä kertaa yksin lentokoneella!

15.Mitkä tapahtumat painuivat ikimuistoisina mieleesi?

Espanjan matka, uuteen omaan asuntoon muuttaminen, poikkeuksellisen kuuma ja tapahtumarikas kesä

16.Mihin haluaisit panostaa tänä vuonna enemmän?

Hyvinvointiin, niin kuin edellisessä postauksessakin jo mainitsin 🙂

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.