Tee,  Yhteistyöt

Bergamottia ja hennon keväistä senchaa

Olen hieman haikaillut sen ajan perään, kun kaupasta tuli valittua joka kerta jotakin uutta teetä maisteltavaksi, enkä sen sijaan napannut vaan saman paketin aina rutiinilla. Jälkimmäiseen olen valitettavasti juurtunut ja niin teehetket ovatkin olleet viime aikoina hieman kiireen ja rutinoitumisen sävyttämiä. Ennen teehetket olivat hetki itselle, hetki aikaa pysähtyä, ja oikeastaan se päivän paras hetki. Kuitenkin kun postiluukusta tipahti kaksi teeuutuutta maisteltavaksi Veiströmiltä, tajusin että vaikka kuinka tykkäänkin teemauista mitä tällä hetkellä juon, vaihtelu ja uusien makujen kokeilu virkistää ja tekeekin teemaailmasta niin kivan – tuntuu etteivät uudet maut voi koskaan loppua. Uudet makuvivahteet olivatkin juuri se, mitä kipeästi kaipasin tällaisen vallitsevan tilanteenkin keskelle piristämään arkea!

* Teet saatu Teekauppa Veiströmiltä

vihreä-tee-suositus

Kun sain tietää mitkä teemaut tällä kertaa sain maisteltavaksi, meinasin hyppiä innostuksesta…Bergamotti ja japanilainen sencha ovat nimittäin ehdottomasti kaksi lempiteemakuani. Bergamotti, eli no, tutummin se maku mitä käytetään Earl Greyssä, on ehdottomasti mulle sellainen joka jo pelkästään tuoksultaan muistuttaa jostakin ihanasta aamusta. Ehkä vähän sama asia siis kuin se, että jotkut yhdistävät lämmintunnelmaisiin aamuihin koko keittiön täyttävän kahvin tuoksun. Mulle taas se on vastakeitetty bergamottitee, joka lempeällä tuoksullaan valloittaa ja herättää kaikki aistit uuteen aamuun. Sencha taas muuten vaan on jotenkin ihanan tavallinen ja pelkistetty tee, jonka yhdistän kaikella tapaa juurikin kevääseen.

bergamotti-tee-luomu

VEISTRÖM – VIHREÄ BERGAMOTTI

Syy miksi en bergamottiteetä sen ihanuudesta huolimatta kovinkaan usein juo, on se että suosin enemmän vihreitä teemakuja, ja bergamottia taidetaan käyttää enemmän mustassa teessä. Kuitenkin olin vielä aiempaa innoissani, kun huomasin saaneeni maisteltavaksi juurikin vihreän luomu-bergamottiteen. Mikä voisi silloin mennä pieleen, kun tee on valmistettu laadukkaasti ja yhdistelmänä on sekä vihreää teetä että bergamottia…

Lopputuloksena on ihanan lempeä ja miellyttävä tee, jossa kuitenkin maistuu sopivan vahvasti bergamottikin. Vihreä tee tekee tälle vivahteen sellaista ihanaa raikkautta, jolla on todellakin ihana aloittaa keväiset aamut. Eikä ehkä ihmekään että bergamotti tuntuu kohottavan mielialaa ja yhdistän ne juuri hyviin aamuihin, sillä pelkästään sen lempeän sitruksisen tuoksun on todella todettu laskevan stressiä ja tuovan mielihyvää!

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

VEISTRÖM – JAPANILAINEN SENCHA

Tämä sencha on kotoisin Shizuokasta, Japanista, ja se on vihreä tee. Erityistä siitä tekee se, että tee on korkealaatuinen kevätpoiminta, ja sitä pidetäänkin parhaana satona. Senchan maku on kevyt ja raikas, tyypillisen vihreäteemäinen, muttei niin vahva. Kevyestä ja hennosta mausta huolimatta, tee on kuitenkin aromikas ja täyteläinen, hieman maanläheinen. Ihanan yksinkertainen, myöskin hyvin keväinen tee, joka tuo palasen Japanilaista teekulttuuria myös omaan kotiin. Tiesitkö nimittäin, että Japanissa sencha onkin suosituin teelaatu, joten siksi teen ystäville (ja miksei muillekin) ehdottomasti testaamisen arvoinen! Suosittelen testaamaan senchaa myös niille jotka eivät pelkistetystä vihreästä teestä muuten pidä, sillä tämän hennompi maku voi olla enemmän mieluinen.

* luomu, GMO-vapaa, vegaaninen, maidoton, gluteeniton, pähkinätön

teehetki-blogi

*

*

*

Teekauppa Veiström

Kyttälänkatu 14,Tampere 

ma-pe 10-19, la 10-17

Teekauppa Veiströmin nettisivut

Veiströmin YouTube-kanava

*

Onko sulla tiettyjä teemakuja, jotka yhdistät etenkin kevääseen? Entä onko sencha sulle aiemmin tuttu?

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.