Sisustus

Asunnon esittelyä | minimalismia, vaaleanpunaista ja valkoista

Pitkästä aikaa ajattelin tehdä päivitetyn version mun asunnon sisustuksesta. Tykkään aika minimalistisesta sisustuksesta, ripauksella vaaleanpunaista ja valkoista. Kaikki turha tavara saa mut todella ahdistuneeksi, joten haluan että mun kotoa löytyy vaan kaikki tarpeellinen. Materia saa ainakin itselle vain hetkellistä iloa, joten mielummin iloitsen kokemuksista ja elämyksistä. Ja jos kotoa löytyy paljon turhaa materiaa, ne vievät myös ajatuksista ison ja turhan tilan. Pitäisi taas joku päivä konmarittaa koko asunto, sillä uskon että vieläkin mun asunnossa on tavaroita joita en käytä. On niin huojentavaa kun saa heittää turhaa tavaraa pois / myydä niitä. Tulee jotenkin paljon levollisempi olo omassa kodissa.

IMG_20190509_193210

Vaikka pidänkin minimalismista, tykkään silti että kotoa löytyy joitakin koriste-esineitäkin, kuten tikashyllyssä olevat tärkeät tavarat. Tikashyllystä löytyy muutamia itselle tärkeitä tavaroita: enkeli on joululahja tädiltäni ja valkoiseksi maalatut kävyt Teneriffalta tulivuorelta kerättyjä. Mulla on myös tuollainen päivyri jota pitäisi aina muistaa kääntää oikeaan päivämäärään, mutta tällä hetkellä se näyttää 30. tammikuuta, hups 😀

IMG_20190509_193222

Yksi vallitseva väri on vaaleanpunainen, ja sitä löytyykin niin tyynyistä, viltistä, muistilapuista ja pienistä koriste-esineistä. Yöpöydällä on vaaleanpunainen ruusutaulu ja pitsikulho täynnä vaaleanpunaisia tuikkuja, ja seinällä peilin vieressä roikkuu vaaleanpunainen kaunis balleriina-figuuri sekä vaaleanpunainen mitali yhdestä joukkuevoimisteluesiintymisestä. Tältä näyttää siis mun alkovi, joka on aika iso. Sinne mahtuu sopivasti sänky, yöpöytä ja pystypeili.

IMG_20190509_193357

Tältä taas näyttää näkymä ruokailutilasta. Vasemmalla oleva seinä on kokonaan ikkunaa ja siinä on myös ovi parvekkeelle. Ikkunat tekevät asunnosta ihanan valoisan mutta myös negatiivisena puolena on tuskallinen kuumuus kesäisin kun aurinko paistaa aamusta iltaan sisälle.

IMG_20190509_193133

Tältä näyttää näkymä sohvalta ruokailutilaan. Ruokailutilassa on pieni ruokapöytä sekä talvella kirppikseltä ostettu vitriini, josta olin haaveillut jo pitkään. Ennen vitriinin tilalla oli koulupöytä, mutta se jäi vähän turhaksi kun en sitä käyttänyt, joten myin sen pois.

IMG_20190509_193113

Vitriinistä löytyy tekokasveja pitsikulhoissa, isovanhempieni vanhat hääkuvat sekä papan lapsuuskuva, meikkipussi, kirjoja ja valkoisia säilytyslaatikoita joissa on valokuvia. Kirjakokoelma kaipaa vielä vähän täydennystä, joten toisiksi alin hylly näyttää vähän tyhjältä.

DSC04722-01

Keittiö on eteisen yhteydessä, ja aluksi mua vähän kummastutti ajatus siitä että heti sisään astuessani astuisin keittiöön, mutta enää se ei tunnu oudolle. 😀 Keittiössä on vaaleanpunainen astiankuivausliina, teenkeitin ja patalaput.

IMG_20190509_193640

Kylpyhuone on ihanan iso ja valoisa! Siellä on valkoinen teema, mutta väriä tuo vaaleanpunainen huonetuoksu, Dermosilin sydänsaippua ja kynsilakat.

IMG_20190509_193602IMG_20190509_193327DSC04751-01

Parveke on koko asunnon levyinen, eli aivan jättimäinen. Se jatkuu vielä taaksepäin jonkin verran ja oikealla on vielä yksi ikkuna. Parvekkeen sisustus on edelleen kesken, mutta toisesta päästä löytyy pieni (ja epämukava) pöytäryhmä sekä vaaterekki johon olen ripustanut valosarjan. Toiseen päähän on rakentumassa se kukkalauta kasveineen. Haluan mahdollisimman vehreän parvekkeen, sellaisen pienen citypuutarhaparvekkeen. Olisi kiva jos parvekkeesta voisi tehdä kuin toisen huoneen, ihanan kodikkaan ja sellaisen jossa mielellään viettää aikaa. Nyt se on vähän tylsä ja siellä tulee vietettyä harmillisen vähän aikaa. Suunnitteilla olisi ainakin hankkia toinen pöytäryhmä tuon nykyisen tilalle, ehkä joku pehmustettu sohva ja pikkupöytä. Näin isoa parveketta, ja tällaista suorakaiteen muotoista on kyllä yllättävän hankala sisustaa järkevästi. Ehkä se kuitenkin siitä vielä muotutuu omanlaisekseen. 🙂

IMG_20190509_193444

Mitä te tykkäsitte mun asunnosta? 🙂

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.