Mielenterveys

Älä mahdu muottiin 2019

älä-mahdu-muottiin

Viime viikolla oli #älämahdumuottiinkuvaukset. Hyppäsin bussiin, kävelin kuvauspaikalle ja hieman hermostuneena vilkuilin etenevää jonoa. Olin yksin enkä tuntenut ketään. Meitä oli valtavasti. Kunnes se tuli, minun vuoroni. Riisuin vaatteet ja poseerasin torson kanssa. En osannut katsoa kameraan joten vilkuilin hieman sivuun ja hymyilin ujosti. Olin raakaversio itsestäni kameran edessä, lähes alasti, se jota en ikinä olen julkisesti. Se oli jotenkin puhdistavaa, olla siinä juuri sellaisena kun on eikä kukaan tuomitse että sinä olet liikaa sitä tai liian vähän tätä etkä sovi tänne. Jokainen meistä sopi siihen studiohuoneeseen ja se oli minusta koskettavaa. Kun astelin pois kuvauspaikalta, oli seesteinen olo. Minä tein sen, minä todella tein. Ja minä kelpasin. Kukaan ei arvottanut minua kehoni perusteella. Minä riitin. Ennen kaikkea itselleni.

Olen vihannut kehoani lähes koko elämäni. Se on ollut liian suuri, liian pieni, liian muodoton, liian muodokas ja kaikkea siltä väliltä. Aina jotakin liikaa tai liian vähän. Kehoni on täynnä viiltoja, arpia, raskausarpia ja rajut painonvaihtelut ovat jättäneet venymiä ihoon. Kehoani on vihattu ja satutettu, laiminlyöty. Olen kohdellut sitä kaltoin, ainutlaatuista kehoani joka silti jaksaa kantaa minua. Syömishäiriövuosina piiskasin kehoani vaikka se huusi minulle, lopeta, ole kiltti, ja lopeta. Nykyään tiedän kuitenkin että minä riitän. Minun kehoni riittää. Se riittää vaikka some tulvii kuvia ihannevartaloista ja mainokset tyrkyttävät vain yhtä kehonkuvaa. Minä olen sopiva. Minä riitän. Kaikesta huolimatta.

Kun näin Älä mahdu muottiin-kuvani ensimmäisen kerran, ja kaikkien muiden kuvat, minun teki mieli rutistaa jokaista ja sanoa että sinä olet hyvä juuri noin, ja minä olen, ja me kaikki olemme. Juuri tällaisina. Liikutuksensekaisin tuntein katsoin niitä hymyjä, hieman ujoja katseita ja nauravia suita torsojen takana. Minä riität, sinä riität, me riitämme. Älä mahdu muottiin, koska sun ei tarvii. Sinä riität. ♥

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.