sateenkaari vesisateen jälkeen
Puheenaiheet

Ainoa pysyvä asia on muutos

ainoa-pysyva-asia-on-muutos-blogi

Kukaan meistä ei odottanut koronaa, ja se vaikutti jokaiseen varmasti jollakin tapaa. Alun vallitsevan tunnemylläkän jälkeen tilalle astui kuitenkin oma masennusjakso, ehkä elämäni pahin sellainen. Uutisessa julkaistujen itsemurhalukujen ja ruuhkautuneiden kriisipuhelinlinjojen perusteella en ollut varmastikaan ainoa jonka korona ajoi syviin vesiin. Kun oma mieli on pitänyt itselle karanteenia jo aika pitkään, vietiin pois tänä keväänä melkeinpä kaikki se, joka yritti pitää palasia edes jotenkin kasassa. Arki alkoi kuitenkin vähitellen sekoittua mitäänsanomattomiksi päiviksi, joista jokainen tuntui vain edellisen toisingolta.

Kesä on ehkä vuodenajoista se, jolle ainakin itse luon eniten odotuksia. Tänäkin vuonna olin kaiken harmauden keskellä ehtinyt haaveilla kesän vapaudesta taas pitkän talven jälkeen. Ajattelin että korona ehtisi kyllä sitä ennen väistyä. On asioita, jotka kuuluvat omiin kesärutiineihin vuodesta toiseen ja listailin niitä myös tänä kesänä itselleni ylös. Ei mitään valtavan suurta, mutta sellaisia asioita jotka tekevät minun kesästäni kesän.

Vähitellen lähestyvän elokuun myötä nousee kuitenkin esiin pieni pelko menetyksestä. Menetetystä kesästä, toteutumatta jääneistä odotuksista ja toiveista, kauniista kesäpäivistä jotka vietin kuitenkin vain sisällä. Jäljellä on valtava pettymys, sillä en tehnyt asioita joita olisin halunnut, tänä vuonna olin yksinkertaisesti vain niin uupunut etten jaksanut. Mietin katkerana, että taas pitää sitten odottaa vuosi uutta kesää. Ja siitä vuodesta tulisi niin äärettömän raskas. Itseään toteuttavan ennusteen myötä luon luultavasti itselleni huomaamattakin tyhmän kaamoksen, sillä ajatukseni ohjaavat sitä kuinka havainnoin ympäristöä – ”tyhmää kun on harmaata, tyhmä kaamosaika”.

Kuten jokainen myös varmasti tietää, odottavan aika on pitkä. Jos koko vuoden luon paineita ja valtavia odotuksia parille hassulle kesäkuukaudelle, tulen luultavasti pettymään vielä lukuisia kertoja. Ei ole realistista mahduttaa koko vuoden haaveita ja odotuksia isossa mittakaavassa niin lyhyeen aikaan. Toki silloin, jos aion vain sokeana suorittaa tekemislistaani ja unohtaa että niistä asioista voisi myös nauttia samalla, mutta ehkä vähän kuitenkin hidastaen tahtia. Listoja, haaveita ja toiveita on ihana miettiä, mutta toisaalta voisiko välillä myös päästää irti rautalangasta väännetystä mallista kuinka kesän tulisi kulua? Ylipäätään miten minkään vuodenajan tai vaikkapa juhlapyhän tulisi kulua? Elämä ei mene aina suunnitelmien mukaan ja korona oli tästä varmasti kaikille konkreettinen muistutus. Ainoa pysyvä asia on muutos. Kesät ovat erilaisia ja tämä kesä oli kullakin sellainen kun se nyt oli – yhdelle ehkä ikimuistoinen ja yksi parhaista, toiselle ehkä suuri pettymys. Katkeruuden ja surkuttelun sijaan yritän kuitenkin itse hyväksyä oman ei-niin-ikimuistoisen kesäni.

Joka päivä meille tarjotaan uusia mahdollisuuksia joihin tarttua – pieniä ja suuria sellaisia. Tartutaan mielummin useammin niihin, kuin odotetaan aina jotakin. Elämä, se on tässä ja nyt. ♥

Millainen sun kesä oli – ikimuistoinen vai ei ehkä tänä vuonna se hyvällä tavalla mieleenpainuvin? 

5 kommenttia

 • Redeliina

  Mulle tää kesä oli ikimuistoinen, mut ei positiivisella tavalla. Nimittäin 6.5. kolahti mulla suljetun osaston ovet säppiin ekaa kertaa elämässä, ja kuukauden sitten katselin kauniita päiviä betonisen seinän takaa.

  Mut kihlatulla oli synttärit heinäkuun alussa ja se päivä jäi ihanana kesämuistona mieleeni, koska juhlittiin ne synttärit ulkona, rantapuistossa.

  Todella hyviä pohdintoja sulla tässä tekstissä 🙂

  https://redeliinanrojukoppa.blogspot.com/

  • Enni

   Voi, onpa ikävä kuulla :/ Itsekin joskus tuli muutamia kesiä vietettyä sairaalassa, joten kauniit päivät katsoi sitten ikkunan takaa ja se toki harmitti. Kuulostaa kuitenkin kivalta nuo synttärit, mukava jos niistä jäi ainakin lämmin muisto tältä kesältä. Kiitos, ja tsemppiä sulle tuleviin mahdollisiin haasteisiin! ❤️

 • Satu // Life with Satu

  Itselleni kesä on ollut parempi kuin ajattelin. Olen tehnyt ne muutamat asiat josita haaveilin ja paljon enemmän siihen päälle. Se, että en päässyt sittenkään reissuun kirpaisi jo maaliskuussa, siksi katse kääntyi mökkeilyyn ja muuhun aika nopeasti että pääsin tekemään niitä kivoja juttuja myös. Sain ensimmäistä kertaa koskaan tehdä myös parveketta itselleni.

  Itsekin lastasin ennen kesään paljon enemmän tavoitteita ja haaveita, olen vuosien aikana oppinut että kaikki ei toteudu joten on parempi vain päättää muutama asia ja sitten ”pitää varalla” listaa muista kivoista jutuista.

  • Enni

   Kiva kuulla, että sun kesä on ollut mukava, tai ainakin parempi kuin ajattelit ? Mä reissailin tänä kesänä pieniä kotimaanreissuja, parvekkeen laitto jäi mulla ensi vuoteen. Tuo on hyvä idea että päättää muutaman jutun kesälle mitä haluaa varmasti tehdä, ja loput jättää sitten varalle.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.