Lifestyle

Aikuisten joukkuevoimistelu

Ajattelin tehdä postauksen mun harrastuksesta:

2018-02-06 06.45.58 1

Mitä siis harrastan?

Harrastan aikuisten joukkuevoimistelua, joka eroaa nuorempien ikäluokkien joukkuevoimistelusta niin, että meidän tavoitteet on vähän erilaisemmat. Me ei osallistuta kilpailuihin, joten pääasiallisesti treenataan itseämme varten, jotta voitaisiin kehittyä, oppia lisää joukkuevoimistelusta ja jotta voitaisiin treenailla erilaisia perusjuttuja mukavassa seurassa. Meillä on kuitenkin joka kausi (talvella ja keväällä) näytös, joten sitä varten treenataan ahkerasti.

Kuinka kauan olen harrastanut joukkuvoimistelua?

Oon harrastanut voimistelua nyt vähän yli vuoden.

2018-02-06 06.45.53 1

Kuinka usein treenit on?

Meidän treenit on kerran viikossa, mutta jos näytökset lähestyy, saatetaan pitää treenit useamminkin.

Mikä sai mut aloittamaan joukkuevoimistelun?

Oon ollut aina aika notkea, joten halusin harrastuksen jossa tarvitaan notkeutta, voimistelu onkin juuri sellainen. Oon etsinyt nuoruudesta asti voimisteluryhmää, jonne pääsisin ilman mitään voimistelutaustaa, mutta sellaista ei löytynyt. Luovutin siis voimisteluharrastuksen etsimisen pitkäksi aikaa, mutta aloin taas vuosi sitten lähettelemään viestejä eri seuroille, ja löysinkin vihdoin mun nykyisen seuran.

2018-02-06 06.45.56 1

Minkälaiset meidän treenit on?

Meillä on tosi monipuolisia treenejä, ja tehdään paljon asioita laidasta laitaan. Yleensä treenit alkaa lämmittelyllä, joka on usein sellaista että mennään salista päästä päähän erilaisin tavoin, esim. juosten, pomppien, tehden vartalolla aaltoliikettä yms. Tän jälkeen on usein lihaskunto ja venyttelyosuus. Lihaskunto on aika raskas, mutta kuitenkin sellainen että sen jaksaa tehdä. Saatetaan tehdä lankkuja, treenata reisilihaksia tai punnertaa. Lihaskunnon jälkeen venytellään. Venyttelyliikkeitä tehdään monenlaisia, mutta ainakin spagaatit ja erilaiset jalkojen, nilkkojen ja käsien venyttelyt toistuu usein. Vaikka tehdäänkin spagaateja yms. vaativampia liikkeitä, niin jokainen saa tehdä liikkeet oman osaamisensa mukaan. Joskus venytykset tehdään myös pareittain, niin venytykset saa tehtyä vähän venyttävämmin.

Alkujuttujen jälkeen aletaan alkukaudesta treenailla erilaisia juttuja välineiden kanssa. Voimisteluvälineisiin kuuluu pallo, naru, nauha, vanne ja keilat. Niiden avulla opetellaan erilaisia liikkeitä, mm. narun heittoa, pallon kanssa erilaisia liikkeitä ja vanteella erilaisia vanteen pyörityksiä ja vierityksiä. Kun kausi on päässyt kunnolla vauhtiin, aletaan tekemään ohjelmaa näytöstä varten. Valmentajat näyttää esityksen liikkeet, jonka jälkeen me toistetaan ne musiikin tai valmentajan laskujen tahtiin. Meillä on myös tapana kuvata joka kerran jälkeen meidän esitys. Video jaetaan meidän Whatsapp-ryhmässä niin jokainen poissaollutkin pystyy harjoitella esitystä ja jokainen voi kertailla viikon aikana miten eri liikkeet menikään.

2018-02-06 06.45.55 1

Millaiset näytökset ovat?

Näytökset on siis keväällä ja talvella, ja näytöspäivä kestää usein lähes koko päivän. Jos esitys on kuudelta illalla, saatetaan tulla jo iltapäivästä treenaamaan ja meikkailemaan esiintymispaikalle. Näytöksissä on mukana kaikki seuran voimistelu- ja tanssijoukkueet ja katsomo täyttyykin usein innokkaista katselijoista. Meidän näytös kestää useimmiten pari minuuttia.

2018-02-06 06.45.54 1

Millaiset meidän esiintymisasut on?

Mitään voimistelijoille tyypillisiä pukuja meillä ei ole, mutta tykätään silti laittautua kunnolla esityksiä varten. Usein meillä on mustat treenilegginssit ja musta paita, joka on koristeltu jollakin tavalla, kuten strasseilla tai paljeteilla. Paljetit ja strassit on aina kiinnitetty itse paitoihin, se on aikaavievää muttei mitenkään mahdottoman vaikeaa. Meikki on vahva, laitetaan usein värikästä luomiväriä, glitteriä, tekoripset ja huulipunaa. Hiukset on usein nutturalla. Jalassa jokaisella on voimistelutossut, itse käytän sukkatossuja, jotka on nimensäkin mukaan sellaista sukkamaista materiaalia. Voimistelutossut on sellaiset jossa tossuosio on vain päkiän kohdalla, ja muu jalka on avonainen. Tossut pysyy jalassa kuminauhojen avulla.

2018-02-06 06.46.17 1

Millainen meidän näytös on?

Lavalla ollaan tosiaan usein pari minuuttia. Jokaisen näytöksen taustalla soi jokin biisi, tähän mennessä meidän biisejä on ollut Robinin Onnellinen ja Diandran Maailma on sun. Musiikit menee meidän näytöksissä ehkä enemmänkin tanssillisen voimistelun tyylisiin musiikkeihin. Näytös koostuu erilaisista voimisteluliikkeistä, kuten hypyistä ja kehon liikkeistä. Liikkeet tehdään laskujen mukaan, joten laskujen opettelu vaatii aluksi vähän opettelua, mutta sen oppii kyllä. Itse opin vasta vuoden harrastamisen jälkeen ne 😀 Jotkut näytökset on ilman välinettä, joissakin taas mukana on välineet. Tähän mennessä oon ite ollut mukana kahdella välineettömällä kaudella ja yhdellä kaudella jossa esityksessä oli sekä nauha että vanne. Liikkeet joita esityksessä tehdään, on aika haastavia, mutta jokainen tekee ne oman osaamisensa mukaan. Kukaan ei naura jos vaikka vanne tippuu kesken esityksen tai joku hyppy menee vähän huonommin, tehdessä kehittyy ja virheistä oppii.

2018-02-06 06.46.00 1

Mitä mieltä mä oon ollut mun voimisteluharrastuksesta?

Musta on ihan mahtavaa että pääsin toteuttamaan mun unelmaa voimisteluharrastuksen parissa vielä näinkin myöhäisellä iällä ja tosi kiva että aikuisillekin järjestetään mahdollisuus harrastaa voimistelua. Oon tykännyt ihan superpaljon mun voimisteluharrastuksesta ja aion kyllä jatkaa sitä niin pitkään kun mahdollista!

2018-02-06 06.45.59 1

Minkälaisia harrastuksia teillä on? Harrastatteko tekin tai ootteko joskus harrastanut voimistelua?

2 kommenttia

  • ELLI

    Onpa kiva että joukkuevoimistelunkin voi aloittaa vielä aikuisiällä! En ookkaan aiemmin kuullut aikuisten joukkuevoimistelusta, mutta kuulostaa kyllä kivalta harrastukselta 🙂

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.