Lifestyle

Aikuisbaletti

Pahoittelut että en ole ollut blogin puolella kovin aktiivinen! Inspiraatiota kyllä löytyisi, mutta postauksien toteuttaminen on tuntunut jotenkin työläältä enkä oikein ole osannut löytää nyt järkeviä sanoja joita kirjoitella. Parempi siis pitää pientä taukoa kuin väkisin alkaa tekemään mitään postausta! Monta postausta olisi tässä työn alla, sellaisia jotka täytyisi saada tehtyä nyt kuun alussa mm. viime kuun loppuneet tuotteet ja muutama muu, joten yritän saada ne ainakin tehtyä nyt lähipäivinä. Ajattelin kuitenkin nyt tulla päivittämään teille postauksen aikuisbaletista, jota jo hehkutinkin vähän aikaa sitten!

Aloitin siis aikuisbaletin alkeiskurssin, ja ensimmäiset treenit olivat viime viikolla. Olin aivan superinnoissani lähdössä ensimmäisiin treeneihin enkä onneksi joutunut pettymään tunnin jälkeen. Tunti meni aivan liian nopeasti, mutta paljon kaikenlaista ehdittiin käydä läpi jo ensimmäisellä kerralla. Erilaista sanastoa tuli aika paljon, joten olen yrittänyt niitä painaa mieleen. Harjoiteltiin kaikenlaista perusjuttuja baletista, kuten miten käsiä pidetään, miten vartaloa jännitetään joka liikkeellä, kuinka ryhti ohjataan oikeanlaiseksi ja minne täytyy katsoa milloinkin. Käytiin läpi baletin perusasennot, pliét eri perusasennoissa, jonkinlainen tendusarja ja harjoiteltiin erilaisia liikkeitä jotka parantavat jalan aukikiertoa. Siinä kaikki termit joita muistan ensimmäiseltä kerralta ja osa voi kyllä olla aivan väärinkin nimetty, mutta eiköhän tässä vielä kokemuksen myötä sitten opi nuo paremmin 😀 Onneksi mulla oli jo vähän perusjuttuja hallussa voimistelutreeneistä, sillä siellä meillä on muutaman kerran ollut balettia, niin ei kaikki ollut aivan uutta ja ihmeellistä.

pixlr_20180827184839395

Yllättävää tunnilla oli etenkin se, että vaikka mä en treeneissä juurikaan hengästynyt ja siellä ei niinkään tullut hiki, niin heti samana iltana ja etenkin seuraavina päivinä mun suunnilleen jokainen kehon lihas oli aivan jumissa. Kaikki asennot kun tehtiin niin jännittäen jokaista lihasta, joten se kyllä kävi ihan kunnon treenistä. Kipeitä lihaksia on vielä tiedossa varmasti aika paljon tässä ajan myötä kun päästään kunnolla vauhtiin treenaamisesta, ensimmäinen kerta kuulemma otettiin vielä vähän rennommin.

Odotan jo innolla ensi kertaa ja ajattelin päivitellä tänne blogiinkin kaikenlaisia balettikuulumisia, mitäs sanotte sellaisesta? Tämä baletin aloittaminen kun on ollut jo niin pitkään mun suuri unelma niin haluan kyllä ehdottomasti kirjoitella tännekin kaikenlaista aiheeseen liittyvää!

2018-08-27 07.13.58 1

Oletteko te koskaan koittaneet balettia ja jos olette niin mitä tykkäsitte?

6 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.