Lifestyle

25 asiaa jotka olen oppinut 25 vuodessa

25-asiaa-joita-olen-oppinut-25-vuodessa

Syntymäpäivieni kunniaksi ajattelin tehdä tällaisen postauksen, joka on ainakin kerran aiemminkin blogissani vilahtanut – silloin tosin en malttanut ihan syntymäpäivääni asti odottaa. Minusta postausidea on hauska rutiini joka vuosi, ja ajattelinkin miettiä 25 asiaa, jotka olen oppinut 25 vuodessa.

× Lapsena sitä ajatteli, että tämän ikäisenä on varmasti sitten oma asunto, parisuhde, työ ja ehkä lapsiakin. Todettakoon valitettavasti, että nämä tulevaisuuden pohdinnat meni _vähän_ metsään. ? Myönnän että vähitellen on herännyt myös pieni ikäkriisi, sillä päähän on kuitenkin pinttynyt ajatuksia mitä ”pitäisi” jo tässä iässä.

× Muistan kun kirjoitin joskus blogissani, etten mene edes lähikauppaan ilman meikkiä. Parhaita päiviä ovat kuitenkin kiireettömät päivät, kun ei tarvitse meikata ja saa viettää päivän rennossa kotiasussa. Silloin vastavuorotteisesti osaa nauttia taas niistä päivistä, kun on inspiraatiota laittautua.

× On väliä peseekö pyykin oikeissa lämpötiloissa, sopivilla pesuaineilla sekä lajitellen väreittäin. Tämä kaikki voi vieläpä olla sellaista josta nauttii. Kuivaushuone on myös kätevä, vaikka aiemmin en edes halunnut opetella sen käyttöä. Nyt on hyvä aika myös vihdoin opetella käyttämään pyykinpesukoneen kaikkia toimintoja sekä lukemaan pesulappujen merkintöjä.

× Elät elämääsi itseäsi varten, tee siitä sun näköistä. Kuuntele mielummin niitä jotka kannustavat, kuin niitä jotka lyttäävät sun haaveet ja tavoitteet maahan. Oletko koskaan pysähtynyt todella miettimään, kuka oikeasti olet ja mitä haluat elämältä, jos unohdetaan kaikki muiden toiveet ja odotukset, ehkä vaatimuksetkin?

× Tärkeimmät ihmiset elämässä ovat ne, jotka pysyvät läsnä edes hiljaisina myötäkulkijoina silloinkin kun menee huonommin.

× Lapsena vannoin äidille etten koskaan isompana aio hankkia huonekasveja, kukkia tai keräillä astiasarjoja, sillä en kyennyt ymmärtämään sellaisen viehätystä. No nyt ymmärrän, heh.

× Jotenkin hämmentävä ajatella, että 2002-syntyneet ovat tänä vuonna täysi-ikäisiä!!

× Hämmentävää myöskin ajatella, että parikymppisenä ajatteli olevansa jo hyvinkin kypsä ja kykenevä ajattelemaan asioita laajasti, mutta sitä tuntee edelleen myötähäpeää palatessaan sen aikaisiin päiväkirjateksteihin, jossa vannotti itselleen olevansa jo täysin aikuinen…

× En tiedä moniko kirjoittaa päiväkirjaa vielä nykyisin, mutta olisi vaikea miettiä millaista olisi elää jos en kirjoittaisi. Edes siirryttyäni kirjoittamaan päiväkirjaa modernimmin tietokoneelle, ei mikään kuitenkaan voita edes vuonna 2020 käsinkirjoitettuja tekstejä tietokoneen tunteettoman Times New Romanin sijaan.

× Myönnettäköön että TikTok-videoiden selailu on huonojen päivien takuuvarma pelastus.

× Välillä tuntuu, että nykymaailma on tehnyt ihmisistä kylmiä ja kovia, tai sitten olen vain äärimmäisen herkkä (tai ehkä molempia). Silloin arvostaakin sellaisia aitoja kohtaamisia, jossa ei vain näennäisesti olla läsnä kuitenkin selaten jatkuvasti älypuhelinta. Empaattisista kohtaamisista ja ihmisten huomioonottamisesta tulee hyvä mieli. Päällepäin kun et voi kuitenkaan ikinä tietää mitä tarinaa toinen kantaa mukanaan. Älä oleta.

× Rakastan nostalgiaa, ja joskus on hauskaa palata etenkin vanhoihin biiseihin, mainoksiin tai nostalgioimaan lapsuutta ja teini-ikää.

× Olet ainoa ihminen, jonka kanssa elät loppuelämäsi varmasti, puhu siis itsellesi lempeästi ja kohtele hyvin ♥

 

× Tartu mahdollisuuksiin, sillä niiden käyttämättä jättäminen harmittaisi todennäköisesti enemmän.

× Intuitio on usein oikeassa, ja siihen kannattaa luottaa – toisaalta uskon sen olevan myös taito jota voi kehittää.

× Erilaisuus on rikkaus, ja avoimen ennakkoluuloton suhtautuminen asioihin saa näkemään maailman paljon avarakatseisemmin. Se taas tuntuu lopulta hyvinkin vapauttavalle, usko pois. Omista näkökulmistaan voi pitää kiinni, mutta se ei sulje pois sitä, ettäkö ei voisi kuunnella myös toisen näkökulmaa.

× Jos et tiedä itkeäkö vai nauraa, niin naura mielummin.

× Joidenkin asioiden ääneen sanominen on lopulta helpompaa kuin niiden pitäminen sisällä, vaikka aluksi tuntuisikin päinvastaiselta.

× On tärkeää opetella vetämään myös omia rajoja, ja sanomaan ei. (Tiedän, helpommin sanottu kuin tehty.)

 

× Asioihin saa uutta perspektiiviä, kun niitä konkreettisesti katsoo etäämmältä. Usein omat umpikujat vaikuttavat oman pään sisällä loputtomalta sekasotkulta, kun taas joku toinen joka asiat näkee myös – mutta etäämmältä, huomaakin ehkä sellaisia asioita joita et ehkä itse huomaisi ollenkaan.

× Miksi pitkittää anteeksipyyntöä tai sopua yön yli, jos se on mahdollista tehdä heti?

× En tiedä mikä on se syvin olemus tai asia joka saa ihmiselle syyn elää, mutta luulen että rakkaudella, välittämisellä sekä jollekin itselle tärkeällä ja merkityksellisellä tekemisellä pääsee jo aika pitkälle. Muista välittää myös itse itsestäsi!

× Tee arjessa päätöksiä, jotka ovat sun arvojen mukaisia.

× Kaikkien miellyttäminen on lopulta täysi mahdottomuus, vaikka kuinka niin yrittäisi ja haluaisikin.

× Arki on se, jota elämä suurimmaksi osaksi on. Sen sijaan että odottaisi aina jotakin suurta ja ihmeellistä, kannattaa mielummin luoda itselle mielekäs arki, toki hyväksyen että vastoinkäymisetkin kuuluvat väistämättä elämään. Arki voi sisältää erilaisia pieniä ilonpilkahduksia – harrastuksia, mielekkäitä kohtaamisia, teehetkiä tai vaikka oman ajan ottamista. Onnen hetket syntyvät lopulta aika pienestäkin. ♥

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.