Terveys & Hyvinvointi

23 asiaa, jotka olen oppinut 23 vuodessa

1548360993082

Oma hyvinvointi on aina ykkönen.

Älä tuhlaa aikaasi myrkyllisiin ihmissuhteisiin. Ympäröi itsesi ihmisillä, jotka huokuvat ympärilleen positiivista energiaa ja antavat sitä sinullekin. Unohda ne, jotka saavat sinut voimaan huonosti.

Ole aina ystävällinen ihmisille, sillä et voi koskaan tietää mitä heidän elämässä on meneillään. Kehu ihmisiä, sillä joskus pienikin kehu voi pelastaa jonkun elämän tai vähintäänkin saada hymyn huulille. Kerro läheisillesi että välität ja että he ovat tärkeitä.

Asioilla on tapana aina järjestyä, tavalla tai toisella.

Olet itse oman henkilökohtaisen kirjasi kirjoittaja, päätä siis tarkoin miten sen kirjoitat. Kaikki asiat eivät ole omissa käsissäsi ja kaikkeen ei voi luonnollisestikaan vaikuttaa, mutta pitkälti teet päivittäin paljon päätöksiä jotka määräävät elämäsi suunnan. Valitse siis oikein. Olet myös vastuussa vain omasta itsestäsi.

Vaikutat ympärilläsi oleviin ihmisiin, joten mieti millaista energiaa susta huokuu ympärillesi. Negatiivisuus kerää ympärilleen negatiivisuutta, joten haluatko olla sellainen? Positiviisella elämänasenteella pärjää pitkälle.

1548360925238

”Suurin riski on kun jättää riskin ottamatta”

Epäonnistuminen ei ole niin vakavaa, ja silloin ainakin opit mitä ei kannata tehdä toiste. On ihan inhimillistä että jokainen epäonnistuu joskus. Mokat kuuluu elämään ja ehkä voit joskus vielä nauraa niille.

Huumorilla pärjää pitkälle ja nauru pidentää ikää.

Sydänsurut eivät kestä ikuisuutta, aika korjaa haavat.

Luota itseesi, olet hyvä juuri noin. Sinä kelpaat, riität ja olet sopiva. Olet kaunis, omalaatuinen itsesi. Hyväksy itsesi epätäydellisenä, hyväksy virheesi, niin elämä helpottuu huomattavasti. Rakasta itseäsi, ole itsesi paras ystävä. Muista että itsensä rakastaminen ei ole yhtä kuin itsekkyys. Älä tuhlaa aikaa itsesi vihaamiseen.

Kupillinen teetä pelastaa hetken kun hetken. Jos stressaa, keitä iso kuppi lämmintä teetä, keskity juuri siihen hetkeen ja hengitä syvään. Asiat kyllä järjestyvät.

Elä jokainen päivä kuin se olisi viimeinen. Hymyile, kerro ihmisille kuinka paljon välität heistä, tanssi sateessa, halaa ja suutele. Pue just ne vaatteet jotka susta tuntuu hyvälle ja saa sut tuntemaan olosi itsevarmaksi. Tartu tilaisuuksiin, nauti elämästä, ole kiitollinen. Naura niin että vatsaan sattuu. Unelmoi. Kaikki on sallittua niin kauan kunhan se ei satuta ketään.

Elämä on tässä ja nyt, ei eilisessä, huomisessa tai vuoden päässä. Elämässä mikään ei ole varmaa, muuta kuin tämä hetki joka sulla just nyt on. Tämä hetki, se on tärkein hetki. Menneeseen ei voi vaikuttaa ja tulevaisuus tulee kyllä ajallaan. Elä siis hetkessä, carpe diem.

1548361023349

Toteuta unelmiasi, vaikka ei olisi vielä varmaa mikä on lopputulos, sillä joku päivä saatat huomata että onkin liian myöhäistä. Tee asiat nyt, sillä just nyt on oikea aika ottaa ensimmäinen askel kohti haaveita ja tavoitteita.

Älä stressaa asioita, joille et voi yhtään mitään.

Kakki uusi ja tuntematon pelottaa siihen asti, kunnes niistä tulee tuttua ja turvallista.

Älä tyydy mihinkään, jos tiedät että voit saada parempaa.

Jokainen päivä on uusi mahdollisuus. Uusi mahdollisuus ottaa ensimmäinen askel kohti unelmia, päästää irti negatiivisista toimintamalleista, antaa enemmän aikaa itselle, ihan mitä vaan. Jokainen päivä on uusi mahdollisuus luoda päivästäsi just sunlainen.

Älä rakenna elämääsi liikaa materian ympärille. Kerää ympärillesi vaan tavaroita, jotka oikeasti ovat sulle tärkeitä sekä tuottavat onnea ja iloa. Se ei kuitenkaan tarkoita etteikö tavaroista voisi nauttia, mutta lopulta elämän suurimmat ilot on jotakin aivan muuta kuin materiaa.

Uskalla sanoa ei jos joku asia tuntuu susta pahalle. Uskalla sanoa kyllä uusille mahdollisuuksille.

Älä ajattele liikaa muita. Koulukiusattuna pyöritän yhä samoja ikäviä kommentteja mielessäni vielä kymmenenkin vuoden jälkeen, mutta jos jokin asia tuntuu susta hyvälle ja ei satuta ketään niin go for it. Elät itseäsi varten, et muita. Elä omanlaistasi elämää, älä liikaa ajattele mitä muut ovat susta tai sun valinnoista mieltä.

Onnellisuus on sitä että hyväksyy elämänsä juuri sellaisena kun on, sekä kaikki tunteet sellaisena kun ne tuntuu. Onnellisuus on kykyä sopeutua muutoksiin ja sitä että osaa päästää irti. Onnellisuus on sitä että kykenee myös menemään läpi elämän vaikeimmista hetkistä, ja hyväksyy että nekin kuuluu elämään. Kykenee uskomaan että joskus vielä helpottaa. Onnellisuus on sisäistä tyyneyttä ja vatsanpohjassa kuplivaa iloa. Paras onnellisuus koostuu elämän pienistä asioista, ja siitä ettei aina haaveile isompaa, suurempaa, parempaa ja mahtavampaa. Mitä jos sulla onkin kaikki mitä tarvitset onneen?

2 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.