Lifestyle

20 faktaa jota et ehkä tiedä minusta

PicsArt_04-19-01.44.26

1. Olen teeaddikti. Voisin juoda teetä ihan koko ajan. Rakastan teen makua, sitä kun se lämmittää ja kun se saa aikaiseksi hyvän olon. Rakastan testata myös uusia teemakuja ja saan helposti juotua kuusi paketillista teetä kuukaudessa…

2. Pelkään yöperhosia ihan kamalasti, sillä musta ne ovat kuvottavia. Niitä kuitenkin alkaa ilmestyä aina kesää lähestyttäessä mun asuntoon kun pidän parvekkeen ovea auki ja monet kerrat olen meinannut oikeasti saada sydänkohtauksen kun näen seinällä/katossa sellaisen. Viime kesänä soitin keskellä yötä äitille hysteerisesti koska asunnon katossa oli kämmenen kokoinen, ällöttävä musta yöperhonen enkä uskaltanut hätistää sitä itse ulos (sydän hakkaa vieläkin kun ajattelenkaan kyseistä episodia, hyi!!).

3. Mun nimeksi mietittiin Ainoa tai Iidaa, mutta vanhemmat päätyivät lopulta Enniin. Jos olisin ollut poika, olisin ollut Joona. Vihasin pienempänä nimeäni, mutta nykyään olen oppinut pitämään siitä, myös sen takia että se on niin vanha nimi ja kaikki historialliset jutut kiehtovat mua.

4. En tiedä onko mua koskaan särkenyt kunnolla päätä, enkä tiedä miltä päänsärky tuntuu. Joskus tunnen jonkun oudon pienen tuntemuksen päässä, ja olen ajatellut, että tämä on ehkä päänsärkyä, mutta en tiedä miltä kunnon päänsärky tuntuu, ja ihan hyvä niin. 😀

5. Mä olen ihminen, joka innostuu superhelposti asioista. Innostun oikeastaan vähän kaikesta aina, ja olen aina ihan mahdoton kun innostun, koska se saa mut niin iloiseksi.

6. Koen myös olevani erityisherkkä, josta ehkä voi kiittää ja syyttää osittain vahvoja tunnekokemuksia. Tunnen hyvin vahvasti asiat, sekä negatiiviset että positiiviset, ja etenkin taide-elämykset saavat mut reagoimaan hyvin voimakkaasti. Se on mulle ihan normaalia että sydän hakkaa rinnassa tuhatta ja sataa ja itkettää kun olen museossa tai voisin kiljua innosta jos näen kauniin valokuvan…Aistin myös herkästi ihmisten mielentiloja ja ne välillä ikään kuin tarttuvat myös muhun. Huomaan myös herkästi ympäristön eri yksityiskohdat.

7. Olen kiinnostuksenkohteiltani hyvin laaja-alainen, ja koulussakin lähes kaikki aineet kiinnostivat. Tykkäsin ruotsista, espanjasta, matikasta, psykologiasta, kemiasta, terveystiedosta ja kuviksesta, ja näistä aineista sainkin myös päättötodistukseen kympit. Vihasin historiaa, uskontoa, maantietoa ja yhteiskuntaoppia, mutta nykyään nekin kiinnostavat. Oikeastaan kaikki aineet ja aiheet kiinnostavat 😀

8. Rakastan myös uuden oppimista, ja opiskelua, varsinkin koska siinä ei voi koskaan olla ”valmis” vaan aina on jotakin uutta opittavaa. Tykkään lukea tietoa eri asioista ja opiskella itsekseni vaikken käykään koulua tällä hetkellä. Enimmäkseen luen psykologisia kirjoja, koska se on suurin mielenkiinnonkohde.

9. Kirjoitan päiväkirjaa lähes päivittäin ja blogiakin tulee päiviteltyä aika usein, mutta olen myös menneisyydessäni kirjoittanut kolumneja erääseen lehteen. Kirjoitusharrastus on siis ollut jo pidemmänkin aikaa lähellä sydäntä.

10. Vihaan väkivaltaisia leffoja, sarjoja ja tv-ohjelmia, ja vaihdan kanavaa aika äkkiä jos sellainen sattuu mun näköpiiriin. Menetän yöuneni murhaohjelmista tai muuten vaan raa’oista jutuista…

11. En myöskään katso hirveästi tv:tä muutenkaan, mutta se on usein päällä kotona ollessa jotta olo olisi kotoisampi kun olen yksin. TLC:ltä tulevaan 90 päivää morsiamena-ohjelmaan olen kuitenkin koukuttunut ja se on aina nähtävä kun ehdin 😀

12. Pidän vaaleanpunaisesta väristä hyvin paljon, voisin omistaa vaikka pelkkiä vaaleanpunaisia paitoja ja kotini onkin jo vaaleanpunainen…

13. Rakastan sitä että saan muiden huulille hymyn ja hyvän mielen, ja joskus saatan toteuttaa äkkinäisiä päähänpistoja, jotka voisivat ilahduttaa muita. Olen aika spontaani ihminen ja toteutan spontaaneja päähänpistoja, koska en halua jäädä katumaan etten joskus toteuttanut niitä. Yritän elää jokaisen päivän kuin viimeisen päiväni.

14. Pienempänä olin ihan äärettömän ujo, mutta nykyään olen ihminen joka tulee helposti toimeen lähes kaikkien kanssa. Olen kiinnostunut laajasti eri aiheista, joten mun kanssa voi keskustella vähän aiheesta kuin aiheesta ja keksin helposti puhuttavaa kaikesta.

15. Mulla oli pienempänä hammasraudat tosi monta vuotta, ja itse asiassa vieläkin on sellainen retentiokaari hampaissa, joka auttaa pitämään ne suorassa, mutta se ei näy koska se on hampaiden takapuolella.

16. Mun pikkuveli asuu mun naapuritalossa eli muutaman askeleen päässä mun talosta. Veljen asunto on pohjaratkaisultaan samanlainen kun mulla, asunto on samankokoinen, samassa kerroksessa, ja samassa kohtaa taloa kun mun asunto ja oikeastaan kaikella tapaa kopio mun asunnosta.

17. Toinen nimeni on Maria.

18. Olen harrastanut elämäni aikana sirkusakrobatiaa, käsilläseisontaa, aikuisbalettia, joukkuevoimistelua, joogaa, jalkapalloa, ollut vapaapalokunnassa, vetänyt lapsille ensiapukerhoa, ollut Punaisen ristin ensiapupäivystäjänä, partiossa sekä käsityökoulussa.

19. Lapsena musta ennustettiin 140 senttistä, mutta ylitin kasvuodotukset ja nyt olen 158 cm 😀 Olen silti perheeni lyhyin ja jopa 10 vuotta nuorempi pikkuveljenikin on mua päätä pidempi…

20. Mulla on ihan loistava kasvomuisti, ja muistan outoja henkilöitä oudoista paikoista, mutta sen sijaan unohdan aina kaikkien nimet.

2 Comments

  • Sofia

    Täällä kans toinen, joka pelkää yöperhosia tosi paljon! 😀 Kiljun ihan hysteerisenä joka kerta, jos nään yöperhosen jossakin lähellä 😀 Ja voi että, olispa mullakin samalla lailla pääkivun kans. Mä ite kärsin migreenistä, ja viimeks eilen oli just sellanen päivä, jolloin migreenikohtaus iski ihan jäätävänä. En meinannu ollenkaa nähä eteeni ja kun näköhäiriö meni pois, ihan järkyttävä pääkipu ja oksettava olo :/ Tekisin ihan mitä tahansa, että saisin elää ilman migreeniä!

    • Enni

      Joo hyi sama juttu täällä :’D Enkä myöskään ole mikään hiljainen kiljuja, joten välillä on vähän noloa kun keskellä yötä huomaan jäätävän kokoisen mustanharamaan yöperhosen keskellä seinää ja silloin ei ääntä säästellä :’D Ikävä kuulla, voin vain kuvitella miten kamalaa on elää migreenin kanssa. Se on kyllä varmaan sellainen riesa, jonka haluaisi elämästä pois hinnalla millä hyvänsä. Tsemppiä sen kanssa ja pidetään peukut pystyssä että helpottaa vielä!! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.