Lifestyle

16 personalities – persoonallisuustesti

Moikka taas pitkästä aikaa! Tässä on tullut taas pidettyä hieman blogitaukoa vähän kaikenlaisten syiden takia, mutta nyt on taas aika päivittää välillä blogiakin. Ensinnäkin puhuin joskus kesällä asukuvista, jotka nappailin kaukolaukaisimella, ja lupasin ne jakaa täälläkin. Onnistuneita kuvia kuitenkin kertyi tuolta päivältä vain neljä, joten ajattelin ne jakaa tämän postauksen yhteydessä.

Tykkään yleensäkin tehdä kaikenmaailman itsetuntemus-testejä netissä, ja tällä kertaa löysin erittäin mielenkiintoisen persoonallisuustestin nimeltä 16 personalities. Se on siis nimestään huolimatta suomenkielinen testi, joka jakaa ihmiset erilaisiin persoonallisuustyyppeihin, mm. ”arkkitehti”, ”sovittelija”, ”seikkailija” yms. Persoonallisuustestin tekeminen vie sivun mukaan alle 12 minuuttia, ja testissä kehotetaan välttämään ns. neutraaleja vastauksia sekä tietenkin vastaamaan kaikkiin kohtiin rehellisesti. Testin pääsee tekemään tästä linkistä. Mä ajattelin jakaa teillekin nämä tulokset mitä itse sain testistä.

2018-08-24 11.18.51 1

Mä sain tulokseksi tässä testissä ”Asianaja”-persoonallisuuden, eli INFJ-T:n. Tämä kuulostaa musta tosi oikealle ja omalle.

Mieli (40% ekstrovertti) (60% introvertti)
Energia (77% intuitiivinen) (23% realistinen)
Luonto (40% logiikkakeskeinen) (60% periaatekeskeinen)
Taktiikat 65% suunnitteleva) (35% etsivä)
Identiteetti (11% määrätietoinen) (89% varovainen)

2018-08-24 11.18.48 1

Tällaistä sitten kerrotaan tästä persoonallisuudesta:

Asianajajapersoonallisuudet ovat hyvin harvinaisia. Mutta vaikka heitä on vain alle yksi prosentti väestöstä, he jättävät jälkensä tähän maailmaan. Heillä on sisäsyntyinen idealismin ja moraalin taju, mutta he ovat muita idealisteja päättäväisempiä ja määrätietoisempia. Asianajajat eivät ole toimettomia uneksijoita, vaan ihmisiä, jotka kykenevät ottamaan konkreettisia askeleita tavoitteidensa saavuttamiseksi ja pysyvän positiivisen vaikutuksen tekemiseksi.

Asianajajat näkevät usein toisten auttamisen elämäntarkoituksenaan. Vaikka tämän persoonallisuustyypin ihmiset toimivat usein pelastustehtävissä tai hyväntekeväisyystöissä, heidän todellinen päämääränsä on muuttaa asioita niin perusteellisesti, ettei ”pelastamista” tarvita.

AUTA MINUA AUTTAMAAN SINUA

Asianajajilla on hyvin ainutlaatuisia piirteitä: vaikka he esittävät asiansa hienopuheisesti ja rauhallisesti, heillä on erittäin vahvoja mielipiteitä, ja he taistelevat väsymättömästi heille tärkeiden asioiden puolesta. Tämän persoonallisuustyypin yksilöt ovat päättäväisiä ja voimakastahtoisia, mutta käyttävät energiaansa harvoin oman henkilökohtaisen etunsa tavoitteluun. Sen sijaan he toimivat luovasti, käyttävät mielikuvitustaan, vakaumustaan ja herkkyyttään luodakseen tasapainoa. Karma ja pyrkimys tasa-arvoon ovat asianajajille erittäin houkuttelevia käsitteitä, ja he uskovat siihen, että maailmalla toimivien tyrannien sydämet voitaisiin parhaiten pehmittää rakkaudella ja myötätunnolla.

”Jokaisen on päätettävä, haluaako hän kävellä luovan epäitsekkyyden valossa vai tuhoavan itsekkyyden pimeydessä -Martin Luther King”

2018-08-24 11.18.47 1

Asianajajien on helppo muodostaa suhteita toisten ihmisten kanssa, ja he osaavat esittää asiansa sydämellisesti ja hienotunteisesti. Heillä ei ole tarvetta vakuuttaa logiikalla tai faktoilla, vaan heidän puheensa on selkokielistä ja ymmärrettävää, On ymmärrettävää, että ystävät ja työtoverit pitävät asianajajia suhteellisen sosiaalisina yksilöinä, mutta on hyvä muistaa, että asianajajat tarvitsevat myös omaa aikaa rentoutumiseen ja akkujen lataamiseen ja saattavat siksi yhtäkkiä vetäytyä omiin oloihinsa. Asianajajat ottavat muiden tunteet hyvin huomioon ja odottavat samaa myös muilta. Joskus se tarkoittaa tarvittavan tilan antamista muutamiksi päiviksi.

 
JATKA YRITTÄMISTÄ
 
Asianajajien on kuitenkin tärkeintä muistaa pitää huolta itsestään. Heidän intohimonsa toimia vakaumuksen puolesta voi hyvinkin kannatella heitä kriittisen jaksamisrajan yli, mutta jos tilanne lähtee käsistä, he voivat uupua, sairastua ja stressaantua. Tämä tulee erityisen hyvin esille, jos asianajajat kohtaavat konflikteja ja kritiikkiä. Heidän herkkyytensä pakottaa heidät tekemään kaikkensa välttääkseen näitä näennäisesti henkilökohtaisia hyökkäyksiä, mutta jos tilanteet ovat väistämättömiä, asianajajat voivat taistella vastaan hyvinkin irrationaalisin, hyödyttömin keinoin. 
 
Asianajajalle maailma näyttäytyy hyvin epätasa-arvoisena paikkana, mitä sen ei tarvitsisi olla. Asianajajat ovat muita persoonallisuustyyppejä soveltuvampia oikaisemaan vääryyksiä, olivatpa ne kuinka pieniä tahansa. Asianajajien on muistettava myös huolehtia itsestään, vaikka huoli maailmasta pitääkin heidät kiireisenä.
 
ASIANAJAJIA JOITA SAATAT TUNTEA
 
Martin Luther King, Nelson Mandela, Mother Teresa, Alanis Morrisette
 

2018-08-24 11.18.49 1

Persoonallisuustestin tuloksissa siis keskityttiin aika paljon näihin hyviin puoliin, mutta halutessaan sai myös vielä lukea englanniksi mitä kehitettävää ja huomioitavaa persoonallisuudessa olisi. Itselle mm. tuli ”kritiikkiä” herkkyydestä, perfektionismista sekä siitä että palaa helposti loppuun. Musta tämä testi oli tosi mielenkiintoinen ja mielelläni mä kuulisin myös teidän tuloksia!

Mikä on teidän persoonallisuustyyppi? Onko tämä testi teille tuntematon vai ootteko kenties joskus aiemmin jo tehneet sen?

6 kommenttia

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.