Lifestyle

14 asiaa joita rakastan syksyssä

Mun syksyfiilistelyt alkoi jo elokuun alussa, mutta nyt kun säänkin puolesta alkaa olla jo syksyiset kelit ja lehdetkin muuttuvat vähitellen värikkäiksi, niin pääsee paremmin siihen syksyiseen fiilikseen. Jos tätä blogia on pidempään lukenut, ei ole voinut välttyä mun syksyhehkutuksilta, mä rakastan syksyä ja kaikkea siihen liittyvää! <3 Ajattelinkin nyt tehdä listan asioista, joista mä tykkään syksyssä:

Yksi ehdottomasti parhaista asioista syksyllä on syyssäässä lenkkeily, etenkin iltaisin, kun ilma on ihanan viileän kirpeä ja alkaa vähän jo hämärtää. Rakastan kiertää lähiseutuja, kun katuvalot alkavat vähitellen syttyä ympärille ja ulkona on ihanan rauhallista. Sadekaan ei mua haittaa, sillä silloinkin on ihanan tunnelmallista lähteä kävelemään sateenvarjon kanssa.

Syksypukeutuminen on myös sellainen ihana asia syksyssä. Paksut neuleet, kaulaliinat, nilkkurit, ihanat syksyiset sävyt, kuten viininpunainen…Syksyisin kauppoihin ilmestyy myös pirteitä urheiluvaateuutuuksia, joilla saa luotua kivasti piristystä treenivaatekaappiin. Jotenkin koko tänä kuluneena vuonna ei ole tullut ostettua juurikaan vaatteita, mutta toivon että nyt syksyn aikana löytäisin vaatekaappiin jotakin kivoja syksyisiä vaatteita. Voisin myös blogiin toteuttaa jonkinlaisia inspiraatiokollaaseja pukeutumiseen liittyen.

Nyt syksyllä musta on myös tullut kunnon teeaddikti 😀 Joka päivä onkin tullut juotua vähintään kaksi kupillista teetä. Mun suosikkeja on olleet etenkin erilaiset rauhoittavat ja virkistävät vihreät teet sekä muut rentouttavat yrttiteet. Teen juonnin jälkeen olo on ihanan rentoutunut ja levollinen. Olen myös huomannut että teen juonti on vaikuttanut positiivisesti mielialaan ja teen juonnista on ollut monenlaista positiivista hyötyä. Haluasin ehdottomasti ottaa teejutut myös osaksi blogin postausaiheita, mutta en tiedä kiinnostaisiko sellainen ketään. Mitä sanotte?

syksy-blogi

Syksyllä luonto on kauneimmillaan! <3 Ruska, sateen jälkeinen sumu ja erilaiset muut luonnonilmiöt, ne ovat niin kuvauksellisia ja haluaisin päästä näkemään näitä mahdollisimman paljon. Voisin kiertää kameran kanssa eri puolella Suomea vaikka ikuisuuden, kuvattavaa riittäisi varmasti. Rakastan käydä tutustumassa uusiin seutuihin, ja ikuistaa kaikki upeat maisemat kuviin. On myös ihana kierrellä syksyilmassa luontopolkuja ja nauttia metsän rauhasta ja raikkaasta ilmasta.

Syksyllä ainakin mulla on myös muita vuodenaikoja inspiroituneempi olo. Syksyn tunnelmallisuus saa mulle mieleen erilaisia kuvausideoita ja taideprojekteja, joita tykkään toteuttaa. Tänä vuonna projektiksi otin ainakin päivitellä Instagramiin enemmän mun ottamia valokuvauskuvia. Ajattelin että yritän tehdä mun Instagramin pääkäyttäjästä eräänlaisen valokuvausportfolion tai ainakin jakaa siellä onnistuneita kuvia, myös aiemmilta vuosilta. Jonkinlainen oma suunta on myös valokuvaamisessa löytynyt, vaikka se on oikeastaan melkein aina ollutkin selvillä, en vain ole aiemmin osannut sanoittaa sitä. Ehkä teen tästäkin postauksen vielä blogiinkin.

Etenkin syksyllä tykkään myös erilaisista tulisista ruuista, joissa on käytetty voimakkaita mausteita, kuten chiliä. Tuliset ruuat lämmittävät mukavasti kun ulkona on viileää. Tämän hetken lemppareita ovat ainakin kana-nuudeli-kasviskeitto, chilinen avokadopasta sekä tortillat joissa on täytteenä tulista salsakastiketta, nam <3 Ruuassa tykkään myös etenkin yhdestä syksyisestä ainesosasta, joka varmasti jakaa mielipidettä, nimittäin sienet. Itse tykkään sienistä, etenkin kanttarelleista ja suppilovahveroista. Mitään kovin erikoista ruokaa en niistä tykkää tehdä, mutta esimerkiksi erilaiset keitot, kastikkeet ja ihan pelkiltään leivän päällä ne menee.

Maailman ihanin tyttö-kirja on yksi ehdoton syksyn suosikkikirja, joka täytyy lukea vähintään kerran joka syksy! Sain tämän kirjan ylioppilaslahjaksi tädiltä vaikka olinkin sen jo aiemmin lukenut lähemmäs parisenkymmentä kertaa 😀 Kirjan kuvat ja tarinat vaan on niin älyttömän koskettavia ja kauniita, lisäksi tuolla kirjalla on henkilökohtaisesti mulle tosi iso merkitys. Suosittelen lukemaan tai edes selailemaan kuvat tästä kirjasta jos ette ole vielä aiemmin sitä tehneet.

syksy-blogi 1

Saunominen on niin ihanaa, ja se kuuluu ehdottomasti mun syksyihin! Mikäpä sen ihanampaa kun päästä lämmittelemään saunan lämpöön, kuunnella tulta ja pistää joku kiva hiusnaamio tuomaan hiuksillekin hemmottelua. Onneksi porukat käy melkein joka ilta saunomassa, joten saunomaan pääsee milloin vaan haluaa nyt kun vanhemmatkin asuu tuossa lähellä. Silti haaveissa olisi vielä joskus sauna omassakin asunnossa!

Musiikin kuuntelu kuuluu myös syksyyn, sillä musiikki luo kivaa tunnelmaa jo entuudestaan tunnelmalliseen vuodenaikaan. Akustisen kitaran ääni on etenkin sellainen jonka yhdistän syksyyn, ja itsekin tulee aina silloin tällöin tartuttua kitaraan ja soitettua sillä. Olisi mahtava päästä kuuntelemaan jotakin live-esitystä myös nyt syksyllä, ja erittäin lämpimät muistot onkin jäänyt eräästä ravintolaillallisesta parin vuoden takaa kun kuunneltiin samalla taustalla soivaa laulajaa ja kitaransoittajaa. Sen haluan ehdottomasti kokea uudelleen! Täytyisi varmaan yrittää järjestää jotakin kivaa ravintolailtaa kaverin kanssa tässä syksyllä, ilman että kummallakaan on kiire mihinkään.

Museoissa kiertely ja syksyiset tapahtumat on myös ehdoton syksyn juttu! Syksyllä Jyväskylässä järjestetään kaikenlaisia kivoja syksyisiä tapahtumia, kuten Wemmi-syysmessut, Valon kaupunki ja Tourujoen yö, ne ovat joka syksyn odotettuja tapahtumia omalla kohdallani. Yritän myös pysyä ajan tasalla kaikista Jyväskylän tapahtumista seuraamalla niitä esimerkiksi Facebookista, koska tapahtumat on niin rikastuttavia kokemuksia!

syksy-blogi 2

Tuoksukynttilät kuuluu myös ehdottomasti syksyyn, ja mulla onkin niitä jo aika iso laatikollinen kun äiti lahjoitti mulle niitä tosi paljon. Kynttilän valo tuo ihanaa tunnelmaa pimeneviin iltoihin ja tykkään myös siitä kun kodin valtaa ihana tuoksu.

Villasukkia tykkään pitää säiden viiletessä jalassa, ja usein kotona ollessa sellaiset löytyykin multa jalasta. Musta olisi ihana saada käsintehdyt villasukat joskus joltakin lahjaksi, sillä silloin niihin liittyisi joku lämmin tunnemuisto.

Myös erilaiset askarteluprojektit kuuluu mun syksyyn, mutta olen useamman kerran kuullut kommenttia siitä kuinka askartelu on jotenkin noloa, tai ”mummojen hommaa”. Siksi arkailen hieman puhua tästä harrastuksesta. Mutta musta tavaroiden tuunaaminen ja kaikenlainen askartelu, kuten korttien tekeminen tai erilaiset DIY-jutut on aivan ihanaa ja rentouttavaa ajanvietettä. Olen aina tykännyt tehdä kaikenlaisia askartelujuttuja, ja tykkään edelleen!

Tykkään huomioida syksyllä kodin valaistuksen, sillä itsellä valon määrä ainakin vaikuttaa mielialaan. Tykkään syksyisin lisätä pieniä valopilkkuja kotiin juurikin kynttilöiden, valonauhojen ja erilaisten muiden valoelementtien avulla. Parvekkeelle onkin jo valosarja, sisällä tulee poltettua kynttilöitä ja yksi valosarja odottelisi vielä ripustamista.

Oletteko te syksyfiilistelijöitä ja mitkä asiat ovat sellaisia joista te pidätte syksyssä?

2 kommenttia

  • Enni

    Haha, mä olen kyllä niin syksyihminen kun olla ja voi, vaikka itselläkin taipumus tuohon kaamosmasennukseen. En ole kuitenkaan sen takia osannut syksyä koskaan vihata. 😀 Syksy on jotenkin mulle sellaista aikaa, että kun tulee pimeää ja alkaa tulla niitä kaamosmasennuksen oireita, niin sitten etenkin saa jotenkin ns. luvan kanssa myös nauttia tämmöisistä pienistä kivoista asioista arjen keskellä 🙂 Syksy on myös semmoista rauhoittumisen aikaa itselle. Ulkoilu on kyllä ihanan piristävää etenkin näin syksyllä kun sää on sellainen viileä ja kirpeä 🙂

  • Tuija

    Hiennoo, kun oot näin pirteä syksyllä, ihailen 😀 Mie oon vasta viime vuosina opetellu pitämään syksystä. Taipumus kaamosmasennukseen on pitäny huolen, että syksy ei oo kuulunu lempivuodenaikoihin. Kiitos tästä muistutuksesta, että syksyssä on paljon hyvääkin 🙂 Villasukat ja saunominen kuuluu ehdottomasti omaankin syksyyn, ja ulkoilu raittiissa syyssäässä piristää kummasti <3

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.